Οικολόγος ο πρίγκιπας Κάρολος: Η Aston Martin του κινείται με κρασί & τυρί! - έχει το αυτοκίνητο 51 χρόνια (φωτό & βίντεο)

Ζήτησε από τους μηχανικούς να κάνουν το αυτοκίνητο φιλικό προς το περιβάλλον

Ο πρίγκιπας Κάρολος φαίνεται πως έχει οικολογικές ευαισθησίες. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητό του κινείται με κρασί και τυρί!

Μιλώντας στο  BBC ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου, είπε μεταξύ άλλων ότι έχει φροντίσει η Aston Martin του, την οποία έχει 51 ολόκληρα χρόνια, να λειτουργεί με έναν «ορό γάλακτος» που παράγεται από ένα μείγμα κρασιού και τυριού.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι το πολυτελές σπορ αυτοκίνητο - που έχει συνδεθεί με τον James Bond - ήταν ένα δώρο που δέχτηκε ο Βρετανός royal για τα 21ά γενέθλιά του, με τον ίδιο να λέει τώρα ότι ζήτησε από τους μηχανικούς της Aston Martin να κάνουν το αυτοκίνητο φιλικό προς το περιβάλλον.

Όπως αναφέρει το wionews.com ο γαλαζοαίματος προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, ενώ  μίλησε επίσης για το πώς σκοπεύει ο ίδιος να μειώσει το δικό του αποτύπωμα άνθρακα. Ακόμα ανέφερε ότι κατανοεί την απογοήτευση των ακτιβιστών που διαμαρτύρονται εδώ και πολύ καιρό για τις αλλαγές στο κλίμα και την επίδρασή τους.

 

 

 

 

Ο Κάρολος άλλωστε είναι είναι μανιώδης περιβαλλοντολόγος, με τους δημοσιογράφους της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ να αναφέρουν, παρουσιάζοντας το θέμα για το αυτοκίνητό του, ότι όταν είχε έρθει στην Αθήνα έπινε τον fredo espresso από το ποτήρι, ώστε να μην χρησιμοποιήσει το πλαστικό καλαμάκι και πως δύο φορές την εβδομάδα δεν καταναλώνει κρέας ή ψάρι, ενώ τις Δευτέρες δεν τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

 

Να σημειωθεί ότι η κρίση της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής COP26 του ΟΗΕ η οποία θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ