Η πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας μπορεί να παντρευτεί όποιον θέλει - ακόμα και γυναίκα! - Η διάδοχος δεν θα χάσει τον θρόνο της (φωτό)

Μπορεί να παντρευτεί ένα πρόσωπο οποιουδήποτε φύλου

Τι θα γινόταν αν η πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας και διάδοχος του θρόνου επέλεξε να παντρευτεί μια γυναίκα; Απολύτως τίποτα, τουλάχιστον όσον αφορά την διαδοχή.

Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να έχει μια γυναίκα σύζυγο και να είναι παράλληλα η βασίλισσα της χώρας. Όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός  Μαρκ Ρούτε η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας μπορεί να παντρευτεί ένα πρόσωπο οποιουδήποτε φύλου επιλέξει η ίδια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χάσει τα δικαιώματά της στον θρόνο

 

 

Ο Ρούτε απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο στα ερωτήματα που γεννήθηκαν από την κυκλοφορία, πρόσφατα, του βιβλίου «Αμαλία, το καθήκον σε καλεί». Το βιβλίο αυτό υποστηρίζει ότι οι παλαιοί νόμοι φαίνεται να αποκλείουν την πιθανότητα να ανέβει στον θρόνο ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου. Ωστόσο, ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου είναι νόμιμος στην Ολλανδία από το 2001.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η διάδοχος μπορεί επίσης να παντρευτεί ένα πρόσωπο του ίδιου φύλου. Η κυβέρνηση επομένως δεν θεωρεί ότι ένας διάδοχος ή ο βασιλιάς οφείλει να παραιτηθεί αν θέλει να παντρευτεί ένα πρόσωπο του ίδιου φύλου», ανέφερε ο Ρούτε στην γραπτή απάντησή του στο κοινοβούλιο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Rutte (@minpres)

 

 

 

Για τους βασιλικούς γάμους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ απαιτείται η έγκριση του κοινοβουλίου. Ορισμένα μέλη του βασιλικού οίκου στο παρελθόν αποχώρησαν από τη σειρά διαδοχής στον θρόνο, είτε για να παντρευτούν κάποιον χωρίς άδεια είτε επειδή φαινόταν απίθανο να την λάβουν.

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας έχουν τρεις κόρες με την 17χρονη Αμαλία να είναι η μεγαλύτερα και άρα εκείνη που αναμένεται να τους διαδεχθεί στον θρόνο. Ακολουθούν η πριγκίπισσα Αλεξία, η οποία είναι 16 ετών και η μικρότερη της οικογένειας, η πριγκίπισσα Αριάδνη, που είναι 14 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ