Έκτορας Μποτρίνι: Μας προτείνει υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή - Για την κρύα & βροχερή σημερινή ημέρα

Το τζίντζερ, απογειώνει την γεύση του...

Υλικά

500 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες

30 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 μικρό τζίντζερ

Χυμό από ½ λάιμ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. γιαούρτι

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Οδηγίες

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε αλάτι, τα καρότα, τη ζάχαρη, το ζωμό και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξεσκέπαστη για 20-30 λεπτά. Α
  • φήνουμε να κρυώσει και την περνάμε λίγη λίγη στο μπλέντερ. Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά.
  • Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ