Ο βασιλιάς του Μπουτάν & η όμορφη σύζυγος του γιορτάζουν τη 10η επέτειο τους - Ας θυμηθούμε τον παραμυθένιο γάμο που κράτησε τρεις μέρες (φώτο)

10 χρόνια γάμου για το βασιλιά του Μπουτάν και την όμορφη βασίλισσα του

Ο Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ   είναι ο 5ος βασιλιάς  του Μπουτάν.

Ο "Βασιλιάς των Δράκων" όπως ονομάζεται και η όμορφη σύζυγος του  βασίλισσα Jetsun Pema γιόρτασαν τη 10η επέτειο γάμου τους αυτή την Τετάρτη.

13 Οκτωβρίου 2011, στην Πουνάκα του Μπουτάν. Η πρώην πρωτεύουσα (μέχρι το 1955) αυτού του μικρού βασιλείου των Ιμαλαΐων, που περιορίζεται μεταξύ Θιβέτ και Ινδίας σε απόσταση αναπνοής από το Νεπάλ, φιλοξένησε έναν βασιλικό γάμο.

royal_megazine- Ιnstagram

Ο 31χρονος ηγεμόνας, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, ένωσε τη ζωή του, παρουσία 300 καλεσμένων, με αυτή μιας όμορφης νεαρής γυναίκας δέκα χρόνια μικρότερης από αυτόν, της Jetsun Pema.

Και παντρεύτηκε μόνο μία, σε αντίθεση με τον πατέρα του τον πρώην βασιλιά Jigme Singye Wangchuck, ο οποίος παντρεύτηκε τέσσερις αδελφές, όπως ήθελε κάποτε η χώρα.

Φορώντας  λαμπερά ρούχα, το ζευγάρι συμμετείχε σε μια βουδιστική τελετή που γιορτάστηκε στην κεντρική αυλή του dzong (ένα οχυρωμένο μοναστήρι του 17ου αιώνα).

«Οι αρραβωνιασμένοι είχαν φτάσει χωριστά λίγο μετά την ανατολή του ήλιου, υπό τον ήχο μουσικών οργάνων και ένα σύννεφο λιβανιού, συνοδευόμενοι από πομπές μοναχών με κόκκινες ρόμπες και αξιωματούχους τυλιγμένους με την παραδοσιακή τους στολή.

royal_megazine- Ιnstagram

Χιλιάδες χωρικοί από τα γύρω βουνά  άρχισαν να συρρέουν προς το στολισμένο φρούριο του 14ου αι. για να παρακολουθήσουν το γάμο.

Χορευτικές παραστάσεις σχεδιάστηκαν για να διασκεδάσουν το κοινό στο τέλος της τρίωρης τελετής », αναφέρει η Paris Match, εξηγώντας ότι η ημερομηνία του γάμου, που ακολούθησε μια νύχτα με πανσέληνο, είχε επιλεγεί « από έναν λάμα σύμφωνα με στην ευθυγράμμιση των πλανητών και τα ζώδια των αρραβωνιασμένων. »

Ο βασιλιάς των Δράκων, δεν δίστασε να σπάσει την παράδοση, και να φιλήσει τη σύζυγο του στα χείλη μπροστά σε όλους.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα έθιμα του Μπουτάν που λένε ότι οι εκδηλώσεις αγάπης δεν πρέπει να γίνονται σε δημόσιο χώρο.

Πριν από αυτό ο βασιλιάς είχε φορέσει στο κεφάλι της νύφης μια εντυπωσιακή κορώνα.

royal_megazine- Ιnstagram

Την επομένη  της ημέρας του γάμου, το βασιλικό ζευγάρι κατευθύνθηκε προς το Thimphu, την πρωτεύουσα, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά.

Μια απόσταση που οι νεόνυμφοι κάλυψαν με τα πόδια σε 12 ώρες, περπατώντας στους «θυελλώδεις δρόμους των Ιμαλαΐων», ανέφερε τότε τα ινδικό  «NDTV» (New Delhi Television Ltd).

Δεκάδες χιλιάδες Μπουτάνοι παρατάχθηκαν στο δρόμο τους και κατά την άφιξή τους στο Thimphu για να δουν τον μονάρχη και τη νέα τους βασίλισσα.

Οι γιορτές συνεχίστηκαν σε αυτή την πόλη, στις 15 Οκτωβρίου, με πανηγυρική δεξίωση, με μοναδικό ξένο καλεσμένο τον Ραχούλ Γκάντι. Το NDTV είχε διευκρινίσει ότι ο τελευταίος, τότε Γενικός Γραμματέας του Ινδικού Κογκρέσου, ήταν προσωπικός φίλος του βασιλιά του Μπουτάν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ