Ένα φαντασμαγορικό superyacht: Με τεράστια τρύπα στη μέση & αεροδυναμικό concept (φώτο-βίντεο)

Το Shape, το οποίο έχει εκτιμώμενη τιμή 69 εκατομμύρια ευρώ θα είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος με πισίνα, ελικοδρόμιο και playroom

Οι εικόνες με εντυπωσιακά σκάφη περιλαμβάνουν ένα γιοτ με τη μορφή κύκνου και ένα άλλο που σχεδιάστηκε για να μοιάζει με καρχαρία, αλλά το σχέδιο για το τελευταίο  superyacht της  Lazzarini Design Studio μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο πρωτοποριακά που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Η ομάδα σχεδιασμού που εδρεύει στη Ρώμη μόλις αποκάλυψε τις αποδόσεις ενός ολοκαίνουργιου σχεδίου ,για ένα σκάφος 69 μέτρων  με μια "τρύπα" ακριβώς στη μέση.

 Lazzarini Design Studio

Με το εύστοχα όνομα Shape concept, το σκάφος που θα πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά με καθαρή ενέργεια, διαθέτει ένα τεράστιο κενό άνοιγμα στην υπερκατασκευή του, με αποτέλεσμα μια υπέροχα ξεχωριστή σιλουέτα.

Αναφερόμενος ως "κατάστρωμα τρύπα ", ο χώρος είναι προσβάσιμος μέσω μιας εισόδου στο τόξο και έχει σκαλοπάτια που οδηγούν προς το επίπεδο της θάλασσας, καθιστώντας τον ιδανικό χώρο για ξαπλώστρες και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.

 Lazzarini Design Studio

Εν τω μεταξύ, το επάνω κατάστρωμα του σκάφους είναι εξοπλισμένο με πισίνα με γυάλινο πάτο, προσφέροντας στους κολυμβητές μια υπέροχη θέα στον βυθό.

Το σαλόνι, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της υπερκατασκευής, αποτελείται από έξι σουίτες, με χώρο για έως και 12 άτομα.

 Lazzarini Design Studio

"Λόγω της στιλιστικής επιλογής της τοποθέτησης ενός κενού μέσα στην υπερκατασκευή, ο χώρος στο The Shape είναι η πραγματική πολυτέλεια", λένε οι σχεδιαστές.

Υπάρχει επίσης ένα beach club με μια πλατφόρμα καταδύσεων, ένα ελικοδρόμιο, ένα γκαράζ γεμάτο παιχνίδια και όλες τις τυπικές ανέσεις που θα βρείτε σε ένα γιοτ αυτής της κατηγορίας.

 Lazzarini Design Studio

Το Shape, το οποίο έχει εκτιμώμενη τιμή 69 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια), θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα προώθησης που λειτουργεί με υδρογόνο και θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με καθαρή ενέργεια, με μέγιστη ταχύτητα γύρω στους 24 κόμβους ή 12 κόμβους όταν είναι πλήρως σε ηλεκτρική λειτουργία, αναφέρει το αμερικάνικο CNN

Τα ηλιακά πάνελ στο χώρο ηλιακής ενέργειας  του σκάφους, θα χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση όλων των ενσωματωμένων συστημάτων.

Διακριτικός σχεδιασμός

Παρόλο που εξακολουθεί να είναι απλώς μια ιδέα, η ομάδα της Lazzarini λέει ότι ο αντισυμβατικός σχεδιασμός τραβάει μεγάλη προσοχή από τους μεσίτες από τότε που παρουσιάστηκε.

Εάν το  Shape επρόκειτο να ναυπηγηθεί  θα χρειάζονταν περίπου 20 μήνες για την κατασκευή και την εκτέλεση, σύμφωνα με τους σχεδιαστές.

 Lazzarini Design Studio

Η ξεχωριστή ιδέα είναι ένα από τα νέα καινοτόμα σχέδια superyacht που παρουσιάστηκαν  τις τελευταίες εβδομάδες.

 Lazzarini Design Studio

Τον Σεπτέμβριο, το γερμανικό ναυπηγείο Lurssen παρουσίασε  ένα νέο σούπερ σκάφος χωρίς εκπομπές, εμπνευσμένο από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll στο Monaco Yacht Show, ενώ το ιταλικό ναυπηγείο Tankoa επέλεξε την ίδια εκδήλωση για να παρουσιάσει το εντυπωσιακό του Apache concept, από ατσάλι και αλουμίνιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ