"Eva" : Το ελληνικό fusion εστιατόριο στη Μόσχα έλαβε βραβείο BIB Gourmand - Τα ρωσικά εστιατόρια που πήραν αστέρια Michelin (φώτο)

Για πρώτη φορά ρώσικα εστιατόρια κέρδισαν αστέρι Michelin 

Εννέα εστιατόρια στη Μόσχα έλαβαν για πρώτη φορά αστέρια Michelin, όπως ανακοινώθηκε κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ζαριάντιε» στο ομώνυμο πάρκο δίπλα στο Κρεμλίνο, παρουσία της αντιδημάρχου της Μόσχας Νατάλιας Σεργκούνινα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Гастробистро Biologie (@biologie_rest)

Μάλιστα δύο εξ αυτών έλαβαν ταυτοχρόνως δύο αστέρια, τα Artest-Chef's Table και Twins Garden, ενώ από ένα αστέρι έλαβαν επτά εστιατόρια, τα Selfie, Beluga, Grand Cru, White Rabbit, Biologie, Sakhalin και Savva, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Θα υπάρχουν συνολικά 69 εστιατόρια, τα οποία εντάχθηκαν στην πρώτη έκδοση του οδηγού Michelin για τη Μόσχα», ανέφερε ο Γκβένταλ Πούλλενεκ, διεθνής διευθυντής της πιο διάσημης και επιδραστικής γαστρονομικής βαθμολογίας στον κόσμο και δημοσιεύεται από το 1900.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός θα περιλαμβάνει τόσο εστιατόρια με αστέρια όσο και νικητές του βραβείου BIB Gourmand, δηλαδή «καλό φαγητό σε λογικές τιμές».

Μεταξύ των διακριθέντων εστιατορίων με το βραβείο BIB Gourmand είναι και το «Εύα», με fusion ελληνική κουζίνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο ομογενής σεφ Γκλεν Μπαλής.

Η Ρωσία θα γίνει η 33η χώρα που δημοσιεύει αυτόν τον γαστρονομικό οδηγό και η Μόσχα θα γίνει η πρώτη πόλη στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) με καφέ και εστιατόρια που έχουν βραβευθεί με αστέρια και ειδικές σημάνσεις, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ