Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ, στα τέλη Οκτωβρίου - Αποδέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Η τελευταία της επίσκεψη ως Καγκελάριος της Γερμανίας

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί στο τέλος του Οκτωβρίου η Άνγκελα Μέρκελ, με την επίσκεψή της να είναι η τελευταία που κάνει στη χώρα μας, ως Καγκελάριος της Γερμανίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απευθύνει σχετική πρόταση στην Μέρκελ κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τώρα ότι εκείνη την αποδέχτηκε και αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Καγκελάριος, η οποία αναμένεται να παραδώσει τα ηνία της Γερμανίας στον Όλαφ Σολτς, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες αποχαιρετιστήρια περιοδεία της έπειτα από 16 χρόνια στο τιμόνι της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας,

Στο πλαίσιο αυτό πισκέφτηκε και την Τουρκία όπου συναντληθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  «Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών», παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνάντησης. «Το μόνο πράγμα που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της», προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν, που ευχαρίστησε δύο φορές την «αγαπητή φίλη» του, την Άγγελα Μέρκελ, εξέφρασε εκ των προτέρων τις ανησυχίες του για το μέλλον: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να εργάζεσαι με έναν συνασπισμό» όπως αυτός που διαπραγματεύεται επί του παρόντος για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, εκτίμησε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ