Vintage Pics: Ο γοητευτικός κύριος Bing Crosby - O πιο δημοφιλής τραγουδιστής & ηθοποιός του 20ου αι. σε σπάνιες πόζες

Είναι ένας από τους 33 ανθρώπους στον κόσμο που έχουν τρία αστέρια στο Hollywood Walk of Fame

Ο Μπινγκ Κρόσμπι (Harry Lillis "Bing" Crosby, Jr, 2 Μαΐου 1903 - 14 Οκτωβρίου 1977) ήταν Αμερικάνος ηθοποιός και τραγουδιστής, ένας από τους πιο δημοφιλείς του 20ου αιώνα.

Βραβεύτηκε  με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του, στην ταινία του 1944, Ο Δρόμος της Αγάπης (Going My Way).

Ο Μπινγκ Κρόσμπι έχει πουλήσει πάνω απο 1 δισεκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως  μέχρι σήμερα, πράγμα που τον κάνει τον τραγουδιστή με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία.

Το τραγούδι του Μπινγκ Κρόσμπι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν τα Λευκά Χριστούγεννα, με περισσότερα απο 50.000.000 αντίτυπα αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο Κρόσμπι ήταν τόσο δημοφιλής γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα στον κόσμο που  σύμφωνα με μια έρευνα  ήταν πιο διάσημος και σεβαστός από τον Πάπα Πίους ΧΙΙ την εποχή εκείνη.

Γεννημένος το 1903 στην Τακόμα της Ουάσινγκτον, ο  Μπινγκ Κρόσμπι  κατείχε ηγετική θέση  στις πωλήσεις δίσκων, στις εκπομπές στο ραδιόφωνο,  και τα κέρδη κινηματογραφικών ταινιών από το 1930 έως το 1954.

Έκανε πάνω από 70 ταινίες μεγάλου μήκους και ηχογράφησε περισσότερα από 1.600 τραγούδια.

Η πρώιμη καριέρα του συνέπεσε με καινοτομίες ηχογράφησης που του επέτρεψαν να αναπτύξει ένα προσωπικό στυλ ερμηνείας των τραγουδιών  που επηρέασε πολλούς διάσημους τραγουδιστές που ακολούθησαν, όπως ο Perry Como, ο Frank Sinatra, ο Dean Martin, ο Dick Haymes, ο Elvis Presley και ο John Lennon.

Το περιοδικό Yank έγραψε  ότι ήταν " ο καλλιτέχνης π που είχε κάνει τα περισσότερα για το ηθικό των  στρατιωτών" κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

 Το 1948, οι αμερικανικές δημοσκοπήσεις τον ανακήρυξαν"τον μόνο εν ζωή καλλιτέχνη με τόσα εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο".

Την ίδια χρονιά, το Music Digest υπολόγισε ότι οι ηχογραφήσεις του γέμιζαν περισσότερες από τις μισές από τις 80.000 εβδομαδιαίες ώρες που είχαν διατεθεί για ηχογραφημένη ραδιοφωνική μουσική.

Ο Crosby επηρέασε την ανάπτυξη της μεταπολεμικής βιομηχανίας ηχογράφησης. Έγινε ο πρώτος ερμηνευτής που προ -ηχογράφησε τις ραδιοφωνικές του εκπομπές και κατέγραψε τις εμπορικές του ηχογραφήσεις σε μαγνητική ταινία. Μέσω της ηχογράφησης, κατασκεύασε τα ραδιοφωνικά του προγράμματα με τα ίδια σκηνοθετικά εργαλεία και τεχνικές (επεξεργασία, επανάληψη, πρόβα, μετατόπιση χρόνου) που χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας, μια πρακτική που έγινε πρότυπο του κλάδου.

Το 1963, έλαβε το πρώτο βραβείο Grammy Global Achievement.

Είναι ένας από τους 33 ανθρώπους στον κόσμο, που έχουν τρία αστέρια στο Hollywood Walk of Fame, στις κατηγορίες κινηματογραφικών ταινιών, ραδιοφώνου και ηχογράφησης, αναφέρει το Vintage Every Day, που δημοσιεύει σπάνιες φωτογραφίες του Bing Crosby.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDE SHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ