Amazon: Σχεδιάζει να προσλάβει 150.000 εποχικούς για τις γιορτές - Δίνει υψηλά ημερομίσθια και bonus

Η Amazon, που επωφελήθηκε από την εκτόξευση των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσέλαβε ήδη 500.000 υπαλλήλους το 2020 και στα τέλη του περασμένου έτους είχε 1,3 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλον τον κόσμο.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου, η εταιρεία Amazon, θέλει να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους για την περίοδο των εορτών, εκτός από τους 165.000 που είχε ανακοινώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου και για τον σκοπό αυτό θα προσφέρει υψηλότερα ημερομίσθια και μπόνους.

Ενώ πολλές εταιρείες δυσκολεύονται αυτήν την περίοδο να βρουν προσωπικό με χαμηλό ημερομίσθιο, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα δίνει ωρομίσθιο ύψους, κατά μέσο όρο, 18 δολάρια στους νεοπροσληφθέντες και ότι σε πολλές από τις εγκαταστάσεις της το ποσό αυτό θα φτάνει τα 21 δολάρια.

Επίσης, θα προσφέρει πριμ προσλήψεων που θα φτάνει ακόμη και τα 3.000 δολάρια.

Οι εποχικοί υπάλληλοι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αντιμετωπίσει την κορύφωση της ζήτησης κατά την εορταστική περίοδο, παρέχοντας «ευελιξία» στους μόνιμους υπαλλήλους, πρόσθεσε. Θα βοηθούν κυρίως στην τακτοποίηση των προϊόντων και τη συσκευασία των δεμάτων που πρόκειται να σταλούν στους πελάτες.

Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέλει να προσλάβει 125.000 άτομα για τις αποθήκες και το δίκτυο μεταφορών της και άλλους 40.000 υπαλλήλους γραφείου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Amazon, που επωφελήθηκε από την εκτόξευση των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσέλαβε ήδη 500.000 υπαλλήλους το 2020 και στα τέλη του περασμένου έτους είχε 1,3 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλον τον κόσμο.

Και άλλες μεγάλες εταιρείες σκοπεύουν να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους για να ανταποκριθούν στη ζήτηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Walmart ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι θα προσλάβει 150.000 εργαζομένους για τα σουπερμάρκετ της και οι περισσότερες από τις θέσεις αυτές αφορούν μόνιμους υπαλλήλους με πλήρες ωράριο. Η ανταγωνίστρια Target σκοπεύει να προσλάβει 100.000 εποχικούς για τα σουπερμάρκετ της και 30.000 για τις αποθήκες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ