Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μπρόκολο στο φούρνο με τσένταρ και μπέικον - μια άκρως απολαυστική συνταγή

Θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό!

ΥΛΙΚΑ

900 γρ. μπρόκολο χωρίς τα κοτσάνια (περίπου 8 κούπες)

Αλάτι ψιλό, Χιών

2 λωρίδες μπέικον, χοντροκομμένο

5 χτυπημένα αυγά

43 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

118 ml. κρέμα γάλακτος

240 ml. πλήρες γάλα

1-2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

½ κ.γ. αλάτι ψιλό, Χιών

2 κ.γ. μουστάρδα

250 γρ.τυρί τσένταρ,τριμμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, αλλά να κρατάει. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

2 Όσο το μπρόκολο ετοιμάζεται, σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, αλλά να μην γίνει τραγανό. Βγάζουμε και τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν τα λίπη.

3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και προσθέτουμε την κρέμα και το γάλα. Στο ίδιο μπολ βάζουμε και το πιπέρι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Τέλος, προσθέτουμε και το 1/3 του τσένταρ.

4 Απλώνουμε το βρασμένο μπρόκολο στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγο τσένταρ. Απλώνουμε το μπέικον πάνω από το μπρόκολο και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και του αλευριού, απλώνοντάς το παντού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ.

5 Ψήνουμε για 25-40 λεπτά. Αν ροδίσει η επιφάνεια, αλλά δεν είναι έτοιμο το φαγητό, μπορούμε να καλύψουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.

Who is Who

 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ