Άλλη μια σικ εμφάνιση για την βασίλισσα Ματθίλδη - Με μπεζ μαντό & καρό φόρεμα στην επέτειο της "Λευκής Πορείας" (φώτο)

Για ακόμα μία φορά η βασίλισσα του Βελγίου έδωσε μαθήματα κομψότητας

Η βασίλισσα  Ματθίλδη έλαβε μέρος την Τετάρτη στον εορτασμό της 25ης επετείου της Λευκής Πορείας στις Βρυξέλλες,

Πριν από 25 χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 1996, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους των Βρυξελλών.

Αυτή η Λευκή Πορεία - η πρώτη στην ιστορία - ξεκίνησε από γονείς νεαρών θυμάτων του παιδόφιλου Marc Dutroux.

 

 

Ερχόμενοι από όλη τη χώρα για να στηρίξουν την πορεία αυτοί οι διαδηλωτές δεν είχαν συνθήματα και πανό για να απαιτήσουν αποτελεσματικότερη δικαιοσύνη σε περιπτώσεις απαγωγής, βιασμού και δολοφονίας παιδιών αλλά χρησιμοποίησαν ως "όπλα" τη σιωπή, τα μπαλόνια και τα λευκά τριαντάφυλλα.

Αυτή την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, το Βέλγιο γιόρτασε την 25η επέτειο αυτής της εντυπωσιακής Λευκής Πορείας.

 

 

Με την ευκαιρία αυτή, μια επίσημη τελετή αποτίμησης φόρου τιμής σε όλα τα αγνοούμενα παιδιά και θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης διοργάνωσε στην πρωτεύουσα ο σύλλογος Child Focus, του οποίου η Βασίλισσα του Βελγίου Ματθίλδη είναι επίτιμη πρόεδρος.

 

 

Αυτό το βελγικό ίδρυμα κοινής ωφέλειας, το οποίο δρα για τα αγνουούμενα παιδιά και τα παιδιά -θύματα σεξουαλικής εκμετάλευσης,  δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη Λευκή Πορεία για την καταπολέμηση των πράξεων παιδεραστίας στο Βέλγιο και για την καλύτερη προστασία του παιδιού.

 

 

Το 1997, γονείς αγνοουμένων και δολοφονημένων παιδιών υπέγραψαν τον «Χάρτη Genval», που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του τότε πρωθυπουργού και του Ιδρύματος King Baudouin.

Η φετινή τελετή πραγματοποιήθηκε φυσικά στο πάρκο των Βρυξελλών, που βρίσκεται απέναντι από το Βασιλικό Παλάτι, όπου ανεγέρθηκε το 1997 το γλυπτό "The Messenger - To the Missing Children"

Η Ματθίλδη κατέθεσε το πρώτο λευκό τριαντάφυλλο στο μνημείο για τα δολοφονημένα και αγνοούμενα παιδιά  αναφέρει η Paris Match.

 

 

Χιλιάδες πολίτες τοποθέτησαν λευκά τριαντάφυλλα στο ίδιο μνημείο, έργο του Βέλγου ζωγράφου και γλύπτη Jean-Michel Folon.

 

 

 

Για ακόμα μία φορά η βασίλισσα του Βελγίου έδωσε μαθήματα κομψότητας. 

 

 

Με ασπρόμαυρο καρό φόρεμα και μπεζ μαντό, έκλεψε τις εντυπώσεις στην τελετή.

Ολοκλήρωσε την εμφάνιση της με nude ψηλοτάκουνες γόβες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ