Australian Open μόνο για εμβολιασμένους: Απαγόρευσαν την είσοδο σε Τσιτσιπά & Τζόκοβιτς επειδή δεν εμβολιάζονται

Εκτός από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Στέφανο Τσιτσιπά, δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντόμινικ Τιμ, κορυφαία ονόματα στον κόσμο του τένις

Άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσει να συμμετάσχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open, καθώς κυβερνητικές πηγές της Αυστραλίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι μόνο οι εμβολιασμένοι αθλητές και αθλήτριες θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της νέας χρονιάς.

 

Οι τενίστες και οι τενίστριες, που δεν θα έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, θα δυσκολευθούν να εξασφαλίσουν βίζα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Australian Open, ανακοίνωσε νωρίτερα μες στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια, Νταν Αντριους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν νομίζω ότι ένας μη εμβολιασμένος τενίστας, θα έχει βίζα για να έλθει σε αυτήν τη χώρα.

Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για την... κατάταξή σας ή για τον αριθμό των τουρνουά Grand Slam που έχετε κατακτήσει.

Κι εάν αυτοί οι παίκτες έπαιρναν βίζα, πιθανότατα θα έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους τενίστες», δήλωσε σχετικά ο Αντριους, πρωθυπουργός της Βικτόρια, η πρωτεύουσα της οποίας, Μελβούρνη, θα φιλοξενήσει το κορυφαίο τουρνουά.

Η «καμπάνα χτυπά» για αρκετούς πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αναζητά ένα ιστορικό 21ο τρόπαιο σε Grand Slam και προσφάτως αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν έχει εμβολιαστεί, καθώς και για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της πριν από 19 μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και μάλιστα εφαρμόζει κάποιους από τους πι αυστηρούς περιορισμούς στον κόσμο έχοντας εγκλωβίσει δεκάδες Αυστραλούς στον εξωτερικό.

Όπως έχει ανακοινώσει τα σύνορά της θα ανοίξουν σταδιακά από τον Νοέμβριο, αλλά σε πρώτη φάση θα επιτραπεί μόνο σε Αυστραλούς η είσοδος και σε μόνιμους κατοίκους της χώρας, με υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας μάλιστα έκανε δηλώσεις και για το γκραν πρι της F1 που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου 2022, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν πολλοί θεατές που δεν θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το Australian Open, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις 18 Ιανουαρίου του 2022. Όμως οι διοργανωτές μετά από συνεχείς συζητήσεις με την τοπική κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της υγείας από τον κορονοϊό, αποφάσισαν να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου και θα τελειώσει στις 21 του ίδιου μήνα.

Τα προκριματικά των γυναικών θα διεξαχθούν στο Ντουμπάϊ και αυτά των ανδρών στη Ντόχα το διάστημα μεταξύ 10-13 Ιανουαρίου, δηλαδή εκτός Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Στέφανο Τσιτσιπά, δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντόμινικ Τιμ, κορυφαία ονόματα στον κόσμο του τένις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ