Πέθανε η Φώφη Γεννηματά (βίντεο)

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 56 ετών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στους οικείους της», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 11 Οκτωβρίου με συμπτώματα ατελούς ειλεού.  Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από υποτροπή στο μείζον θέμα υγείας που αντιμετωπίζε επί πολλά χρόνια με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία το βράδυ της Κυριακής.

 

 

 

 

Δείτε επίσης: Όταν η Φώφη Γεννηματά αποκάλυπτε στην Ελεονώρα Μελέτη την μάχη της με τον καρκίνο - Πώς έχασε τους γονείς της με διαφορά λίγων μηνών (βίντεο)

Λίγα λόγια για την Φώφη Γεννηματά

Η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά (Αμπελόκηποι Αθηνών, 17 Νοεμβρίου 1964 - Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2021), ήταν Ελληνίδα πολιτικός.

Ήταν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Ήταν βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Επιπλέον, είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

 

 

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας η εταιρεία του οποίου το 1994 ανέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε.[6] να υλοποιήσει το για πρώτη φορά συντασσόμενο ελληνικό κτηματολόγιο. Παντρεύτηκαν όταν η Γεννηματά ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο Α. Τσούνης είναι οδοντίατρος και εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν από το οποίο παραιτήθηκε το 2014 τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

 

 

Το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ