Πέθανε ο σχεδιαστής της Louis Vuitton Virgil Abloh: Ήταν μόλις 41 ετών, πάλευε με τον καρκίνο δύο χρόνια (φωτό & βίντεο)

Ο κόσμος της μόδας τον αποχαιρετά...

Σε ηλικία 41 ετών και μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο «έφυγε» από την ζωή ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh.

Ο Abloh βρισκόταν ήταν από το 2018 καλλιτεχνικός διεθυντής στις συλλογές ανδρικών ενδυμάτων του πολυτελούς οίκου, ενώ ήταν  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του brand Off-White.


«Δεν ήταν μόνο ιδιοφυής σχεδιαστής, ένας οραματιστής, ήταν επίσης ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή και μεγάλη σοφία», ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, σύμφωνα με το Reuters.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Virgil Abloh, ενός σκληρά αφοσιωμένου πατέρα, συζύγου, γιου, αδελφού και φίλου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Αφήνει πίσω την αγαπημένη του σύζυγο Shannon Abloh, τα παιδιά του Lowe Abloh και Gray Abloh, την αδελφή του Edwina Abloh , τους γονείς του Νι και Γιούνις Άμπλοχ και πολλούς αγαπημένους φίλους και συναδέρφους».

«Για πάνω από δύο χρόνια, ο Virgil πάλεψε γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Επέλεξε να υπομείνει τη μάχη του ιδιωτικά από τη διάγνωσή του το 2019, και είχε υποβληθεί σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, ενώ ταυτόχρονα διοικούσε σημαντικά ιδρύματα που καλύπτουν τη μόδα, την τέχνη. και τον πολιτισμό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Όπως αναφέρει το CNN ο σχεδιαστής μόδας, πριν γράψει ιστορία ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton, είχε ιδρύσει την πολυτελή εταιρεία streetwear Off-White.

Στη Louis Vuitton, έφερε ένα νεότερο δημογραφικό, με συλλογές ανδρικών ενδυμάτων που θόλωσαν τα όρια μεταξύ της υψηλής μόδας και του streetwear, ενώ η αστραφτερή «σαλιάρα» που είχε δημιουργήσει και την οποία είχε φορέσει το 2019 στις Χρυσές Σφαίρες ο Timothee Chalamet, είχε γίνει σημείο συζήτησης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Μια από τις μεγαλύτερες κληρονομιές του Abloh ήταν η συνεισφορά του στον κόσμο των υποδημάτων, θέτοντας τα πρότυπα για καινοτόμα αθλητικά παπούτσια, μέσα από το brand του Off-White. Μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής είχε συνεργαστεί με την εταιρείες όπως η Nike, η IKEA, η Perrier και η Mercedes-Benz ενώ συνεργαζόταν και με τον Kanye West.

Ο Virgil Abloh 2018 ονομάστηκε από το περιοδικό Times ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς μαύρους της μόδας, σε μια βιομηχανία που στερείται από ποικιλομορφία. Παράλληλα ήταν γνωστός και για τις ικανότητές του στην μουσική με τον ίδιο να παίζει ως DJ σε όλο τον κόσμο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue Edward Enninful τον αποκάλεσε «έναν γίγαντα μεταξύ των ανθρώπων», στο Instagram, γράφοντας ότι ο Abloh πάντα εργαζόταν «για να ανοίξει την πόρτα στην τέχνη και τη μόδα για τις μελλοντικές γενιές, έτσι ώστε - σε αντίθεση με τον ίδιο, να μεγαλώσουν. σε έναν δημιουργικό κόσμο».

Τα μοντέλα Gigi Hadid και Hailey Bieber έκαναν επίσης αναρτήσειος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την τελευταία να γράφει ότι η Abloh ήταν «ένα δημιουργικό μυαλό», που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το street style και τη μόδα.

Η σύζυγος του Justin Bieber συνόδευσε το post της με μια φωτογραφία εκείνης και του σχεδιαστή, από την ημέρα του γάμου της, καθώς ο  Abloh είχε σχεδιάσει το κατά παραγγελία δαντελένιο νυφικό της το 2019.

Η Gigi Hadid ανέβασε επίσης μια φωτογαρφία της με τον διάσημο σχεδιαστή ενώ έγραψε μεταξύ άλλων: «Είμαι συντετριμμένη από την απώλεια του αγαπημένου μου φίλου (...) Η ευγένεια και η ενεργητική του γενναιοδωρία άφησαν μια μόνιμη εντύπωση σε κάθε ζωή που άγγιξε - έκανε τους πάντες να αισθάνονται ξεχωριστοί. Θα μου λείψω πολύ, θα τον αγαπώ και θα τον γιορτάζω».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Η ποιήτρια Amanda Gorman, η οποία φόρεσε ένα outfit σχεδιασμένο από τον Abloh για το εξώφυλλό της στη Vogue τον Μάιο, έγραψε ότι ήταν «προνομιούχα» που τον γνώρισε και που φόρεσε «ένα τόσο όμορφο κομμάτι σχεδιασμένο προς τιμήν της γιαγιάς σου. Ήξερα ότι τότε είχα την τιμή να φορέσω κάτι από έναν σχεδιαστή του οποίου η δουλειά ξεπερνά τόσο το παρελθόν όσο και το παρόν».

Photo: Instagram 

Ο Abloh, γιος μεταναστών από τη Γκάνα, γεννήθηκε το 1980 στο Rockford του Ιλινόις. Απέκτησε πτυχίο πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην αρχιτεκτονική στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις. ένα θεμέλιο που θα επηρέαζε αργότερα την πορεία του στον χώρο της μόδας.

«Η καριέρα μου ξεκίνησε στο σχεδιασμό με μια πιο παραδοσιακή διεπιστημονική έννοια, στην αρχιτεκτονική και τη μηχανική προτού (αρχίσω) στη μόδα», είπε στο CNN σε συνέντευξή του το 2020.

«Βλέπω τη δουλειά μου ως μεταφορική - τι μπορεί να υπάρχει σε διαφορετικούς κλάδους του σχεδιασμού, πώς μπορείς να ενσωματώσεις σε μια νέα γλώσσα  και να προσελκύσεις ένα νεότερο κοινό, χρησιμοποιώντας μερικές διαφορετικές τεχνικές».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ