Οι celebrities αποχαιρετούν τον Virgil Abloh: Συγκινητικά posts από Bella Hadid, Kim Kardashian, Sarah Jessica Parker (φωτό)

«Εφυγε τόσο νωρίς»

Πρωτοπόρος στον χώρο της μόδας ο Virgil Abloh πέθανε την Κυριακή, μετά από μάχη με τον καρκίνο και η είδηση του θανάτου του 41χρονου σχεδιαστή σκόρπισε την θλίψη.

Ο Abloh, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, πάλεψε με μια «σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου» γνωστή ως καρδιακό αγγειοσάρκωμα, για δύο χρόνια πριν από το θάνατό του, σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Στα social media διάσημοι φίλοι και συνάδερφοι του σχεδιαστή έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν ανεβάζοντας φωτογραφίες του τις οποίες και συνόδευσαν με συγκινητικά λόγια.

«Ο Virgil Abloh ήταν ένα πραγματικό δημιουργικό ταλέντο, ένας καλλιτέχνης με κάθε έννοια. Η επίδραση του στον κόσμο μέσω της μόδας, της τέχνης και του πολιτισμού ήταν μεγάλη.

Ο Virgil άλλαξε το τοπίο της αμερικανικής μόδας με το πρωτοποριακό του brand Off-White και έσπασε τα εμπόδια ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton. Θα έχει για πάντα μια θέση στην ιστορία» έγραψε σε post του στο Instagram ο Tom Ford.

Photo: Instagram

Η Bella Hadid συντετριμμένη από τον χαμό του Virgil μοιράστηκε επίσης στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες της με τον σχεδιαστή και έγραψε:

«Ξύπνησα ελπίζοντας ότι αυτό ήταν ένας εφιάλτης. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ένας πραγματικός φίλος. Ένας τιτάνας. Αυτό που ελπίζω είναι ότι ένιωσε τόσο βαθιά αγαπητός όσο ζούσε. Μου λείπεις ήδη αδερφέ. Αυτό πονάει».

Φωτογραφίες: Instagram

Είχε προηγηθεί μια άλλη ανάρτηση από το topmodel για τον θάνατο του αγαπημένου της φίλου την οποία είχε συνοδεύσει επίσης με μια σειρά από φωτογραφίες, αλλά και με ένα μακροσκελές κείμενο για τον σχεδιαστή που έφυγε από την ζωή.

«Ήταν κάποιος για όλους. Αυτή ήταν η μαγική δύναμη που είχε. Έκανε κάθε άτομο που συναντούσε να νιώθει ξεχωριστό με όποιον τρόπο μπορούσε. Ακόμα κι όταν ο κόσμος λυπόταν, έφερνε γέλιο και χρώμα και ομορφιά (...)  Η πιο όμορφη ψυχή πολεμιστή, δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid)

 Ο τρόπος που δούλευε ο εγκέφαλός σου ήταν πέρα ​​από κάθε τι, και ο τρόπος που έκανες κάθε πράγμα στη ζωή για την οικογένεια, τους φίλους σου και για το καλύτερο...

Θα μας λείψεις πολύ V. Πραγματικά με είδες και με στήριξες σε κάθε επίπεδο. Όπως έκανες σε τόσους πολλούς από εμάς. Ένα αιθέριο φως. (...) Σκέφτομαι, στέλνω αγάπη και προσευχές στην όμορφη Shannon του (σ.σ. η γυναίκα του), τα παιδιά τους και την υπόλοιπη οικογένεια Abloh. Είμαι συντετριμμένη» έγραψε μεταξύ άλλων το νεαρό μοντέλο.

Η σύζυγος του Αμερικανού σχεδιαστή Tommy Hilfiger, Dee Ocleppo ανέβασε μια φωτογραφία με εκείνη τον άντρα της και τον Abloh και έγραψε στο post της ότι: «σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο #virgilabloh κατάφερε να έχει τεράστιο αντίκτυπο!.. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την οικογένειά και τους αγαπημένους του».

Photo: Instagram

Μια φωτογραφιά του Virgil έχει δημοσιευτεί όμως και στην επίσημη σελίδα του Tommy Hilfiger στο Instagram με την ανάρτηση να αναφέρει ότι «ο Virgil Abloh ήταν μια καλλιτεχνική ιδιοφυΐα με ένα απαράμιλλο όραμα. Η ανατρεπτική φύση του όρισε μια νέα εποχή στη μόδα, γεφυρώνοντας τον κόσμο του streetwear και της πολυτέλειας με απαράμιλλο τρόπο. Σε ό,τι ανέλαβε, κοίταζε πάντα το μέλλον, υπερασπιζόμενος έναν πιο περιεκτικό αγωνιστικό χώρο όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες.

Ο Virgil αφήνει μια ανεξίτηλη εντύπωση που θα συνεχίσει να εμπνέει πολλές γενιές στο μέλλον. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Η Stella McCartney συγκινημένη από τον χαμό του Abloh έγραψε μεταξύ άλλων σε post που έκανε στην σελίδα της στο Instagram:

«Με τόσο βαριά καρδιά στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Virgil. Την γυναίκα του και τα μωρά του, τους λάτρευε. Δεν σε ήξερα πολύ καιρό αλλά με σημάδεψες, ένα αληθινό ταλέντο με μια επιθυμία να δώσει ένα καλύτερο νόημα στον κόσμο της μόδας. Αναπαύσου εν ειρήνη και πέτα ψηλά… είσαι και θα είσαι πάντα ένα αστέρι με χάρη και ομορφιά x».

Photo: Instagram

«Πολύ λυπηρό που ακούω για τον θάνατο του αγαπητού Virgil, ενός από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που θα μπορούσατε να συναντήσετε ποτέ.

Πολλές υπέροχες στιγμές που περάσαμε ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και κάνοντας παρέα σε δωμάτια ξενοδοχείων… γελώντας και μιλώντας για ιδέες. Οι σκέψεις μου είναι στην Shannon, τα παιδιά τους και την υπόλοιπη οικογένειά του» είπε ο Kim Jones καλλιτεχνικός διευθυντής του ανδρικού οίκου Dior, θρηνώντας για την απώλεια του φίλου του, Virgil Abloh, ενός πολύτιμου μέλους της οικογένειας LVMH.

Photo: Instagram

Στο Instagram του γνωστού οίκου μόδας έχει αναρτηθεί μια ακόμα φωτογραφία του σχεδιατσή μόδας με το Post να αναφέρει ότι: «Ο Οίκος Dior είναι βαθιά λυπημένος για τον ξαφνικό θάνατο του Virgil Abloh, ενός οραματιστή, ιδιοφυΐα της εποχής μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του στη στιγμή της θλίψης τους. Θα μας λείψει πολύ ως φίλος και εως ένας αληθινός σχεδιαστής».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

«Ο Θεός δεν κάνει λάθη. Το ξέρω αλλά δεν μπορώ να μη ρωτήσω γιατί. Γιατί ο Virgil;  Γιατί αυτός τόσο σύντομα; είναι απλά δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί έφυγαν τόσες αγνές ψυχές τόσο νωρίς. Virgil- ήσουν πάντα τόσο ευγενικός, ευγενικός και ήρεμος. Κάπως έβρισκες χρόνο για όλους. Συχνά μιλούσαμε και για την υπερδύναμή σου, αυτή της ηρεμίας. Πάντα έδινες τόσο πολύ από τον εαυτό σου στον κόσμο.

 Δεν μπορώ καν να πιστέψω ότι  το γράφω αυτό… Θα μας λείψεις τόσο πολύ Virgil και θα σε αγαπάμε τόσο πολύ. Επίσης, θα ήθελα πολύ να στείλω τόση αγάπη στη γυναίκα του Shannon. Επειδή αγαπήσατε και υποστηρίξατε τον Virgil με τον τρόπο που κάνατε, μπόρεσε να δώσει τόσα πολλά από τον εαυτό του σε όλους τους άλλους. Σας ευχαριστούμε λοιπόν ειλικρινά που τον μοιραστήκατε μαζί μας με τον τρόπο που το κάνατε. Η κληρονομιά του Virgil θα ζει για πάντα μέσω των Shannon, Lowe και Grey». έγραψε από πλευράς της η Kim Kardashian.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Η Sarah Jessica Parker από την άλλη έγραψε: Δεν ήξερα καλά τον @virgilabloh. Είχα όμως ευκαιρίες να τον γνωρίσω, να ανταλλάξω γνώμες μαζί του και να θαυμάζω πάντα το άγριο ταλέντο του, την ταπεινή του φύση, την ευγένειά του και την αφοσίωσή του στη δουλειά που τόσο αγαπούσε.

Μια τεράστια και σπαρακτική απώλεια. Στην αγαπημένη του οικογένεια και τους συναδέλφους του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Εφυγε τόσο νωρίς».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ