Kαιρός: Έρχονται χιόνια και καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Ποια μέρα θα είναι η πιο κρύα στην Ελλάδα; (βίντεο)

Αναλυτικά η πρόγνωση... 

Με βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη ξεκινά το μεσημέρι της Πέμπτης 17/03 το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, χιονοπτώσεις αναμένονται από τις πρώτες βραδινές ώρες στα ορεινά οι οποίες έως το πρωί της Παρασκευής 18/03 θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές των κεντρικών και βόρειων ηπειρωτικών.

Στους Χάρτες 1 και 2 φαίνεται η πρόγνωση βροχόπτωσης / χιονόπτωσης για τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 17/03 καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03.

Χάρτης 1. Πρόγνωση βροχόπτωσης / χιονόπτωσης για τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 17/03

Χάρτης 2. Πρόγνωση βροχόπτωσης / χιονόπτωσης για τις πρώτες  πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση από το βράδυ της Πέμπτης 17/03 και θα γίνει αισθητή κυρίως την Παρασκευή 18/03, οπότε δεν θα ξεπεράσει τους 9-10 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και τους 14-15 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Τέλος, οι άνεμοι βορείων έως ανατολικών διευθύνσεων που θα επικρατήσουν στα πελάγη θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03 κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Σάκης Αρναούτογλου -Περισσότερο το κρύο στην Ελλάδα από την νότια Σκανδιναβία τις επόμενες ημέρες

Από την Παρασκευή (18.03.2022) θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί. Ο υδράργυρος θα διατηρηθεί χαμηλά και το Σαββατοκύριακο (19 – 20.03.2022), λόγω της έλευσης των ψυχρών βοριάδων.

 

 

Η Αττική, με τη σειρά της, θα αρχίσει να επηρεάζεται από τη Δευτέρα (21.03.2022), επειδή οι χιονοπτώσεις θα κατηφορίσουν νοτιότερα. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου λέει πως τη Δευτέρα (21.03.2022) το κρύο στην Ελλάδα, θα είναι εντονότερο σε σχέση ακόμη και με χώρες της Σκανδιναβίας, όπως η Σουηδία και η Νορβηγία!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ