Άκης Πετρετζίκης: Μακαρονοσαλάτα Caprese ολικής άλεσης - Υπέροχη γεύση, ελάχιστες θερμίδες

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο... 

Συστατικά

100 γρ. ντοματίνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. θυμάρι

1 σκ. σκόρδο

400 γρ. ριγκατόνι , ολικής άλεσης με χαρούπι

250 γρ. μοτσαρέλα

2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, ή χαρουπόμελο

1 κ.σ. βασιλικό

Για το λάδι βασιλικού

30 γρ. φύλλα βασιλικού

200 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

πιπέρι

ελαιόλαδο

βασιλικό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το σκόρδο ολόκληρο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα ριγκατόνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το λάδι βασιλικού

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και μπλανσάρουμε για 20-30 δευτερόλεπτα για να μαλακώσουν.

Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και πάγο για κρυώσουν και να κρατήσουν το χρώμα τους.

Στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα μεταφέρουμε σε ένα μιξεράκι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά για να διαλυθούν καλά τα φύλλα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε τουλπάνι ή σε φίλτρο καφέ και σίτα και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Μεταφέρουμε σε μπουκαλάκι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος τα ριγκατόνι και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το λάδι βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια ή σε μπαλάκια, τα ντοματίνια, το βαλσάμικο, βασιλικό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο και βασιλικό.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ