Good news για τον Ζελένσκι από την Mila Kunis και τον Ashton Kutcher: «Συγκεντρώσαμε 35 εκατ» (φωτό & βίντεο)

Συνομίλησαν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντομίρ Ζελένσκι ευχαρίστησε την Mila Kunis και τον Ashton Kutcher για τα χρήματα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν για τον λαό της Ουκρανίας, ενώ συνομίλησε διαδικτυακά με το ζευγάρι.

Σε ανάρτησή που έκανε στο Twitter ο 44χρονος πολιτικός έγραψε ότι το ζευγάρι ήταν «από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στη θλίψη μας. Έχουν ήδη συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια και τα στέλνουν στο @flexport & @Airbnb για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ευχαριστώ για την υποστήριξή τους. Εντυπωσιασμένοι από την αποφασιστικότητά τους. Εμπνέουν τον κόσμο. #StandWithUkraine.'».

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram του Kutcher, το ζευγάρι ευχαρίστησε τον κόσμο: «Περισσότεροι από 65.000 από εσάς έκαναν δωρεές», είπε η Kunis και πρόσθεσε ακόμα ότι «είμαστε γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη».

Ακόμα επισήμανε ότι ενώ οι δωρεές δεν θα λύσουν την κρίση, «η συλλογική μας προσπάθεια θα προσφέρει μια πιο ήπια προσγείωση για τόσους πολλούς ανθρώπους που προχωρούν με αβεβαιότητα στο μέλλον».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης λέει ότι από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, πάνω από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίων παιδιών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

Πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας, της Μολδαβίας και της Πολωνίας. Παράλληλα 6,48 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά, αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια σε άλλα μέρη της χώρας, αναφέρει το CNN.

Η Mila Kuniγεννήθηκε στο Chernivtsi, μια πόλη στη νοτιοδυτική Ουκρανία, το 1983 και η οικογένειά της πήγε στις ΗΠΑ οκτώ χρόνια αργότερα.  Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έχει ξεκινήσει ένα GoFundMe στις 3 Μαρτίου, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ