Πάσχα στη Λήμνο: Εξερευνούμε το μαγευτικό νησί, τα μουσεία του, το παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών (φωτό)

Σταυροδρόμι πολιτισμών από την αρχαιότητα έως σήμερα

Σταυροδρόμι πολιτισμών από την αρχαιότητα έως σήμερα, η Λήμνος αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό!

Τα Manessis Travel λοιπόν έχουν να μας πρτείνουν πακέτο διακοπών για το Πάσχα το οποίο ξεκινάει από 425€ (5 ημέρες / 4 νύχτες).

Οι αναχωρήσεις είναι 22/4 και το πακέτο περιλαμβάνει: 

5 μέρες αεροπορικώς στο Λήμνος - Μύρινα - Αρχαιολογικό Μουσείο -  Μούδρος - Καβείριο - Κοντοπούλι - Κότσινα - Κοντιά - Κούταλη (Ναυτικό Μουσείο) - Τσιμάντρια - Παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών Αχιλαδέλλης - Σαρδές - Χωριό Καλλιόπη - Ιπποδρομίες - Γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Διαμονή στο κεντρικό DIAMANTIDIS HOTEL 3* στην Μύρινα µε ηµιδιατροφή / Πασχαλινό γεύμα + Αναστάσιμο δείπνο. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Λήμνος – Μύρινα - Επιτάφιος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λήμνο. Άφιξη και κατευθυνόμαστε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας DIAMANTIDIS HOTEL 4*, εγκατάσταση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού την Μύρινα. Στη συνέχεια παρακολούθηση του Επιταφίου , στην Αγία Τριάδα, και δείπνο σε κοντινό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Μ. Σάββατο: Αρχαιολογικό Μουσείο - Γύρος νησιού - Μούδρος - Καβείριο - Κοντοπούλι - Κότσινα

Μετά το πρωινό μας και με την συνοδεία ξεναγού, επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό μουσείο, που στις αίθουσες του θα θαυμάσουμε σχεδόν όλη την ιστορία της ύπαρξης του ακριτικού νησιού. Οι ρίζες της πόλης, θεωρείται πως υπάρχουν από την εποχή του χαλκού. Τα γραφικά δρομάκια της, το λιμάνι και το Κάστρο είναι τα κεντρικά σημεία συζήτησης. Το κάστρο επιβλέπει από ψηλά την Μύρινα.

3η ΜΕΡΑ - Κυριακή του Πάσχα: Μύρινα - Κοντιά - Κούταλη (Ναυτικό Μουσείο) - Τσιμάντρια

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το όμορφο παλιό χωριό, Κοντιά, με μύλους στους λόφους του, εκκλησάκι που δεσπόζει σαν αετοφωλιά στην κορυφή του λόφου και χαρακτηριστικά καλοχτισμένα σπίτια, τα οποία ανήκαν στους άλλοτε ισχυρούς καραβοκυραίους. Προαιρετική επίσκεψη στην Πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. 

4η ΜΕΡΑ Δευτέρα: Παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών Αχιλαδέλλης - Σαρδές - Χωριό Καλλιόπη - Ιπποδρομίες - Γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας σε παραδοσιακό τοπικό Λημνιακό εργαστήριό με ντόπια γλυκά από το 1945. Κατευθυνόμαστε προς το γραφικό χωριό Σαρδές όπου φημίζεται για τα ταβερνάκια του με μεζέ από κυνήγι. Κατά το μεσημεράκι πάμε στο χωριό Καλλιόπη όπου θα παρακολουθήσουμε τις τοπικές ιπποδρομίες, που με λαμπρότητα γιορτάζουν οι κάτοικοι προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου. Αφού απολαύσουμε και αποθανατίσουμε το τοπικό αυτό έθιμο, θα επιστρέψουμε στην Μύρινα. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ - Λήμνος - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο , να πάρουμε την πτήση για την Αθήνα γεμάτοι από όμορφες εικόνες και αναμνήσεις.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το πακέτο.

Φωτογραφίες via Manessis Travel

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ