Ντάνιελ Νούρκα: «Γεννήθηκα στην Αλβανία, ήρθα όταν ήμουν 5 ετών - δεν μπορώ να καταλάβω πως είσαι ρατσιστής» (βίντεο)

Μίλησε για τους Συμπέθερους από τα Τίρανα, τον ρατσισμό και την Τζένη Καζάκου

Καλεσμένος στο “The 2night Show”, ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Ντάνιελ Νούρκα, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και για τον ρατσισμό.

«Γεννήθηκα στην Αλβανία κι όταν ήμουν πέντε χρονών ήρθαμε στο μαγευτικό Κιάτο Κορινθίας εκεί έμεινα μέχρι τα 18 μου. Ήρθε πρώτα ο μπαμπάς και μετά η μαμά, εγώ κι η αδερφή μου.

Θυμάμαι τη μετάβαση, έχω αναμνήσεις από πολύ μικρός. Δεν αντιμετωπίσαμε θέματα ρατσισμού, ευτυχώς ήμασταν τυχεροί. Ήξερα μόνο τη φράση ''τι είναι αυτό''. Στο δημοτικό με αγκάλιασαν όλα τα παιδιά κι έμαθα πολύ γρήγορα τη γλώσσα. Μέσα σε δύο μήνες μπορούσα να συνεννοηθώ» είπε και πρόσθεσε ακόμα:

«Δεν μπορώ να καταλάβω και να συλλάβω πώς είσαι ρατσιστής με κάτι που κατά τύχη δεν είσαι. Κατά τύχη γεννήθηκες εδώ, στην Αμερική, οπουδήποτε».

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στην σειρά του Mega και τη συνεργασία του με την Τζένη Καζάκου, είπε πως «ο μάνατζέρ μου μού μίλησε για το κάστινγκ των Ρέππα Παπαθανασίου και πήγα.

Μου είπαν και στο Skype και από κοντά ότι η προφορά μου πρέπει να είναι σπαστή και λέω ''ρε φίλε τόσα χρόνια κάνω αγώνα να μάθω καλά ελληνικά μην μου το χαλάς''.

Αν μου συνέβαινε αυτό που συμβαίνει στον “Άλφρεντ” στη σειρά δεν θα το ανεχόμουν. Γνώρισα την Τζένη σαν Τζένη, τη γνώρισα σαν μονάδα χωρίς να ξέρω το οικογενειακό background. Δεν έχουμε μιλήσει για τη γιαγιά της, δεν ήθελα να είμαι ακόμα ένας που τη ρωτά για τη γιαγιά της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ