Τα δάκρυα της βασίλισσας Ελισάβετ για τον Φίλιππο - Το κυπαρισσί του πένθους για Καμίλα & πριγκίπισσα Άννα (φωτό & βίντεο)

Η μονάρχης φορούσε την καρφίτσα που της είχε χαρίσει

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την Τρίτη την πρώτη δημόσια εμφάνισή της εδώ και πέντε μήνες, με την μονάρχη να τιμά τη μνήμη του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη χρονιά.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου ήταν στο πλευρό της αγαπημένης τους για πάνω από επτά δεκαετίες και απεβίωσε στην κατοικία τους στον πύργο του Ουίνδσορ πέρυσι τον Απρίλιο, δύο μήνες πριν γίνει 100 ετών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CTV News (@ctvnews)

Στην κηδεία του άντρα της - λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό - η 95χρονη μονάρχης είχε καθίσει μόνη της στην τελετή, και οι εικόνες της «θλιμμένης βασίλισσας» είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. 

Στο μνημόσυνο τα πράγματα ήταν διαφορετικά αφού τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά και βασιλιάδες και βασίλισσες της Ευρώπης, έδωσαν το παρών.

Ωστόσο η συγκίνηση δεν έλειψε με την 95χρονη να δακρύζει στην τελετή. Η μονάρχης έφτασε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ συνοδευόμενη από τον γιο της πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή, παρά το σεξουαλικό σκάνδαλο.

Τον κρατούσε αγκαζέ, ωστόσο όταν έφτασε στο τέλος του  διαδρόμου, άφησε τον αγκώνα του Άντριου και έκανε με σιγουριά τα τελευταία βήματα μόνη της.

Ντυμένη με ένα κυπαρισσό coat dress η βασίλισσα, είχε φορέσει επίσης μια χρυσή καρφίτσα, με ρουμπίνια και διαμάντια, η οποία ήταν ένα προσωπικό δώρο που της είχε κάνει το 1966 ο σύζυγός της, σύμφωνα με το news.com.au.

Στα κυπαρισσί ήταν ντυμένες όμως και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς και η κόρη της Ελισάβετ, πρικγίπισσα Άννα. Άλλωστε πρόκειται για ένα πένθιμο χρώμα, ενώ παράλληλα είναι ένα διακριτικό νεύμα προς τον Φίλιππο, του οποίου το χρώμα ήταν Πράσινο του Εδιμβούργου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ