Έφτασε στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Την αποδοκίμασε το πλήθος (φωτό - βίντεο)

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μεταφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με ισχυρότατη αστυνομική δύναμη μετήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κατηγορουμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας οδηγήθηκε στο γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για όσα της καταλογίζονται.

Η ίδια συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της, αναμένεται ενώπιον της δικαστικής λειτουργού να αρνηθεί όσα της καταλογίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που σχηματίζεται για τον θάνατο της 9χρονης.

 

Η 33χρονη που συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, δέχθηκε ισχυρότατες λεκτικές επιθέσεις από πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια, ενώ λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν σε βάρος της με σκοπό να την προπηλακίσουν.

Στο περιστατικό παρανέβησαν άμεσα άνδρες των ΜΑΤ και έληξε το περιστατικό.

φωτό από eurokinissi

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνελήφθη ενώ βρισκόταν ήδη στην ΓΑΔΑ δεν έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς. Σήμερα θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

 

Η γυναίκα που στις 29 Ιανουαρίου είδε την τρίτη κόρη της να καταλήγει στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι οποίοι αγωνιωδώς πάλευαν να κρατήσουν το παιδί στην ζωή, προσέρχεται σε απολογία αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και οι ειδικοί επιστήμονες που τους συνέδραμαν καθοριστικά στην κρίσιμη έρευνα τους, εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια τόσο για το χρονικό της πορείας του παιδιού, όσο και για την συμπεριφορά της μητέρας.

 

 

Απέναντι σε αυτήν την κατηγορία, σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της Κωνσταντίνο Ζάρδα, που διορίστηκε από την Ανακρίτρια και Όθωνα Παπαδόπουλο που κλήθηκε από την πλευρά της κατηγορουμένης, θα αντιτάξει τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού.

Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος παράλληλα σε "λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας".

 

 

Τα ερωτήματα που θέτει η δικογραφία

Η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού η οποία έχει μπροστά της μία πολυσέλιδη δικογραφία που αναφέρει πως η Τζωρτζίνα, δεκαοκτώ ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της "ιατρικό επεισόδιο" με "τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της". Και πως στις 11 Απριλίου , μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της 9χρονης πριν καταλήξει. Όλα εμφανίζονται ενόσω το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ. Αυτή θα είναι μία από τις ερωτήσεις που η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει.

 

Η 33χρονη θα πρέπει να δώσει την δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες που δεν σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού. Αλλά και να απαντήσει τον λόγο που την κρίσιμη ώρα που το παιδί άρχισε να εμφανίζει πτώση στους σφυγμούς του, δεν "χτύπησε" στους γιατρούς το οξύμετρο, το οποίο φαίνεται να ήταν αποσυνδεδεμένο.

Πέραν όμως από τα δεδομένα που προκύπτουν από αμιγώς επιστημονικές αξιολογήσεις, στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες της κατηγορουμένης.

Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η 33χρονη θα κληθεί να δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η 9χρονη , αλλά και για το, επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο. Ήταν τόσο "κόντρα" με την κρισιμότητα της στιγμής η αντίδραση της, που προκάλεσε εντύπωση σε μία νοσηλεύτρια η οποία βλέποντάς την, κατέθεσε πως θεώρησε ότι αναζητούσε κάποια κουβέρτα ή σεντόνι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ