Σοκ στην Αγγλία με την φωτό βουλευτή να κάθεται δίπλα σε γραμμές κοκαΐνης! - οι αποκαλύψεις που καίνε τον έγγαμο πολιτικό (βίντεο)

Γίνεται έρευνα και για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

Έρευνα έχει ξεκινήσει από την κοινοβουλευτική επιτροπή δεοντολογίας για τον Βρετανό βουλευτή των Τόρις David Warburton.

Μια φωτογραφία, η οποία κυκλοφορούσε σε ομάδες ανταλλαγής μηνυμάτων του Westminster και ελήφθη από την εφημερίδα The Mail την Κυριακή, δείχνει τον κ. Warburton να κάθεται σε μια καρέκλα, ενώ στο τραπέζι δίπλα του φαίνονται γραμμές κοκαΐνης. 

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες και για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά εις βάρος τριών γυναικών.

Ο βουλευτής το 2018 είχε καταθέσει ερώτηση προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Sajid Javid και είχε μιλήσει για τις ερνητικές επιπτώσεις του εμπορίου νακρωτικών στην Αγγλία και του αντίκτυπου που έχουν στους νέους, οι οποίοι παγιδεύονται από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος.

 

Ο Γραμματέας Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε, αναφορικά με την υπόθεση, ότι οι ισχυρισμοί πρέπει να διερευνηθούν ώστε να διαπιστωθούν τα γεγονότα.

«Προφανώς, τυχόν ισχυρισμοί όπως αυτός πρέπει να ληφθούν εξαιρετικά προσεκτικά, αλλά όλα τα γεγονότα θα πρέπει επίσης να αποκαλυφθούν. Έτσι, μέχρι να φτάσουμε εκεί, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορώ να προσθέσω» είπε χαρακτηριστικά την Κυριακή στην Sophy Ridge του Sky.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν αφού οι υπηρεσίες ασφαλείας προειδοποίησαν τους βουλευτές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για προσπάθειες εγκλωβισμού από «εχθρικές ξένες δυνάμεις».

Στην περίπτωση του κ. Warburton, γίνεται κατανοητό ότι διερευνάται πιθανή σχέση μεταξύ της δημοσιοποίησης του υλικού και ενός ξένου Κομμουνιστικού Κόμματος, αναφέρει η Daily Mail.

Οι ισχυρισμοί για τον 56χρονο βουλευτής, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών επικεντρώνονται σε μια νεαρή γυναίκα την οποία πιστεύεται ότι γνώρισε πριν από δύο μήνες.

Λέγεται ότι προσκάλεσε τον εαυτό του στο διαμέρισμά της, όπου της ζήτησε να παραγγείλει κοκαΐνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται να λέει ότι 160 λίρες για δύο γραμμάρια είναι μια «αρκετά καλή» τιμή.

Σύμφωνα την γυναίκα, εκείνη ένιωθε «ολοένα και πιο άβολα» όταν ήταν μόνοι στο διαμέρισμά της και λέει ότι πήγε στην κρεβατοκάμαρά και φόρεσε τις πιτζάμες της, ώστε να ξεκαθαρίσει ότι ήθελε να φύγει, ο βουλευτής. Παράλληλα η νεαρή ισχυρίζεται ότι ο 56χρονος - όταν εκείνη επέτρεψε - είχε βγάλει τα ρούχα του και στη  συνέχεια επιχείρησε να ανέβει στο κρεβάτι της.

Μιλώντας στους The Sunday Times, η γυναίκα υποστήριξε ότι παρόλο που ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να κάνει σεξ μαζί του, εκείνος της τρίβονταν μέχρι να τον πάρει ο ύπνος. Δεν έχει κάνει καταγγελία στην αστυνομία.

Δύο άλλες γυναίκες, και οι δύο βοηθοί των Commons, ισχυρίστηκαν ότι ο κ. Warburton «τις πίεσε να πιουν περισσότερο αλκοόλ από όσο ήθελαν», με τη μία να ισχυρίζεται ότι «την άρπαξε από το μηρό στα βρετανικά βραβεία κεμπάπ».

Σε άλλο φερόμενο περιστατικό, ο βουλευτής φέρεται να φίλησε το μέτωπο μιας βοηθού, να της χάιδεψε τα μαλλιά και βα έβαλε το χέρι του στον μηρό της. 

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν προειδοποιήσει ιδιωτικά ότι η αύξηση των διεθνών εντάσεων με χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσπάθειες στόχευσης βουλευτών που είναι ευάλωτοι σε παραβιάσεις.

Ο κ. Warburton είναι επίσης αντιμέτωπος με έρευνα αναφορικά με τις οικονομικές του υποθέσεις, αφού αναφέρθηκε ότι δανείστηκε 100.000 λίρες από τον Ρώσο επιχειρηματία Roman Joukovski χωρίς να το δηλώσει.

Πάντως η σύζυγος του Βρετανού πολιτικού, στέκεται στο πλευρό του, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδελφός της, ενώ ο Warburton είπε σε φίλους ότι είχε περάσει μια «σκέτη κόλαση» και πως εισήχθη σε ψυχιατρείο υποφέροντας από σοβαρό σοκ και άγχος.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο Jonathan Baker-Bates ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απολύτως, στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο αυτή τη στιγμή... Ήταν πάντα ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι Η Χάριετ είναι προφανώς σοκαρισμένη… Νομίζω ότι προφανώς το βρίσκει δύσκολο.

Μου τηλεφώνησε η αδερφή μου χθες το βράδυ. Είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Φαίνεται να έχει εκπλαγεί από αυτό όσο κανένας άλλος. Η γραμμή της είναι σαν τη δική του – δεν έχει κάνει τίποτα λάθος και αυτά τα πράγματα έχουν εξηγήσεις».

Ο πεθερός του κυρίου Warburton ήταν εξίσου σοκαρισμένος. Ο Merrick Baker-Bates, 82 ετών, πρώην αναπληρωτής ύπατος αρμοστής στη Μαλαισία και γενικός πρόξενος της Βρετανίας στο Λος Άντζελες, είπε: «Όταν είδα την εφημερίδα σήμερα το πρωί νόμιζα ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο».

Ο κ. Warburton και η σύζυγός του είναι παντρεμένοι εδώ και 20 περίπου χρόνια και ζουν με τα δύο έφηβα παιδιά τους σε μια μονοκατοικία έξι υπνοδωματίων στο χωριό Baltonsborough, κοντά στο Glastonbury, την οποία αγόρασαν πέρυσι για 1,3 εκατομμύρια λίρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ