Top woman η Iris Knobloch: Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών (φωτό)

Η Knobloch πέρασε 25 χρόνια στη WarnerMedia και ήταν πρόεδρος της WarnerMedia Γαλλίας, Μπενελούξ, Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας

Η Iris Knobloch, πρώην ανώτατο στέλεχος της WarnerMedia, εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών και θα αναλάβει το ρόλο της την 1η Ιουλίου.

Η Knobloch Θα διαδεχθεί τον Pierre Lescure, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος του φεστιβάλ το 2014, αντικαθιστώντας τον Gilles Jacob.

Ο Lescure έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί νωρίτερα για να είναι πιο εύκολη η μεταβατική περίοδος, μέχρι ο νέος πρόεδρος πάρει τα ηνία. Δεν πρόκειται να παραιτηθεί ωστόσο έως τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Η τριετής θητεία της Knobloch θα καλύψει τα Φεστιβάλ Καννών του 2023, 2024 και 2025.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NoovTV?? (@noov.tv)

Οι φήμες για τον πιθανό διορισμό της Knobloch κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη γαλλική σατιρική και πολιτική  εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchainé στις αρχές Μαρτίου, αναφέρει το screendaily.com.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, «Le Film Francais»  - η οποία ασχολείται με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση - το διοικητικό συμβούλιο του φεστιβάλ ψήφισε τον Knobloch την Τετάρτη (23 Μαρτίου) με 16 ψήφους υπέρ, έξι κατά και τρεις αποχές.

Who is who

Η Knobloch πέρασε 25 χρόνια στη WarnerMedia και ήταν πρόεδρος της WarnerMedia Γαλλίας, Μπενελούξ, Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας κατά τη στιγμή της αποχώρησής της στα μέσα του 2021. Εντάχθηκε αρχικά στη WarnerMedia το 1996 και είχε αρκετούς ανώτερους ρόλους στο Λος Άντζελες, το Λονδίνο και το Παρίσι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TF1 Info (@tf1info)

Πριν από αυτόν τον ρόλο, ήταν πρόεδρος της Warner Bros Entertainment Γαλλίας και της Μπενελούξ από το 2006.  Η ίδια κατάγεται από τη Γερμανία και έχει έδρα της το Παρίσι για πολλά χρόνια.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που η Γαλλία με εξέλεξε ως πρόεδρο του Φεστιβάλ των Καννών. Ως ειλικρινής Ευρωπαία, πάντα υπερασπιζόμουν τον κινηματογράφο σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, τόσο στη Γαλλία όσο και διεθνώς, και είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να δώσω τα πάντα ώστε αυτό το παγκόσμιο γεγονός να συνεχίσει να έχει επιρροή – είναι ένα σημαντικό γεγονός που είναι το κλειδί για να διατηρηθεί ζωντανή η πολιτιστική ζωή ενός κόσμου που, περισσότερο από ποτέ, το χρειάζεται απεγνωσμένα», είπε η Knobloch σε δήλωση που εξέδωσε το φεστιβάλ επιβεβαιώνοντας την εκλογή της.

Ο ρόλος του προέδρου του Φεστιβάλ Καννών είναι αμισθί και είναι κυρίως αντιπροσωπευτικός, αφού δεν συμμετέχει στην Επίσημη Επιλογή ή στην καθημερινή λειτουργία του φεστιβάλ που είναι ευθύνη του γενικού αντιπροσώπου Thierry Frémaux.

«Η ομάδα μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την Iris Knobloch να μας ενώνει. Η εκλογή της θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του φεστιβάλ να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πεποιθήσεις του.

Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο κινηματογράφος και το φεστιβάλ που τον ενσαρκώνει, να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την καλλιτεχνική και πολιτική τους αναγκαιότητα», δήλωσε ο Frémaux.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ