Φωτιά στην κλινική Covid του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» - Ένας νεκρός & 5 τραυματίες (βίντεο)

Πως ξέσπασε η πυρκαγιά... 

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγο στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκδηλώθηκε σε θάλαμο, στην κλινική covid, στον 2ο όροφο του κτιρίου.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε η ένας νεκρός, απανθρακωμένος στον 2 όροφο.

 

Πέντε οι τραυματίες 

Τουλάχιστον πέντε ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, έχει ήδη μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Τέσσερις ακόμη ασθενείς υπέστησα εγκαύματα από τη φωτιά. Οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Πυροσβέστες εκκενώνουν αυτή την ώρα την κλινική απομακρύνοντας τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Όπως διαβεβαιώνουν πηγές της πυροσβεστικής, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως Θ. Πλεύρης και Μ. Γκάγκα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Ασθενής με Covid έβαλε την φωτιά

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στην κλινική Covid του νοσοκομείου «Παπανικολάου», με τον διευθυντή του τμήματος να αναφέρει ότι πιθανότατα την έβαλε ασθενής με κορωνοϊό.

Μάλιστα, πληροφορίες της ert ανέφεραν ότι ο ασθενής με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά στην προσπάθειά του να ανάψει ένα τσιγάρο.

Σε κάθε περίπτωση η φωτιά δεν έγινε άμεσα αντιληπτή και πήρε γρήγορα διαστάσεις στο τριώροφο κτίριο όπου στεγάζεται η κλινική covid και νοσηλεύονται 20 ασθενείς σε βαριά κατάσταση, με κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ