10ετής «καμπάνα» στον Γουίλ Σμιθ: Η Ακαδημία τον απέκλεισε από τα βραβεία Όσκαρ μετά το χαστούκι (βίντεο)

«Η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ προοριζόταν να είναι μια γιορτή»

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιβολή βαριάς ποινής στον διάσημο ηθοποιό Γουίλ Σμιθ για το χαστούκι στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στον ηθοποιό την είσοδο σε οποιαδήποτε εκδήλωσή της, συμπεριλαμβανομένης της τελετής των Όσκαρ, για τα επόμενα 10 χρόνια.

«Η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ προοριζόταν να είναι μια γιορτή για όλους εκείνους στον χώρο μας που έκαναν απίστευτο έργο τη χρονιά που πέρασε», δήλωσαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο διευθύνων σύμβουλος Ντον Χάντσον.

«Ωστόσο, αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε από τον κ. Σμιθ επί σκηνής», υπογράμμισαν.

«Αποδέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας» ανέφερε από πλευράς του ο ηθοποιός σε δήλωσή του στο CNN.

Ο 52χρονος αμερικανός ηθοποιός είχε χαστουκίσει τον παρουσιαστή Κρις Ροκ επί σκηνής, στη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, αντιδρώντας σε προσβλητικά σχόλια που έκανε ο Ροκ για την εμφάνιση της συζύγου του.

Twitter/teeNation

Πέντε ημέρες μετά το επεισόδιο ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητούσε «συγγνώμη» από τον Κρις Ροκ, τους διοργανωτές των Όσκαρ, τους συναδέλφους του και τους θεατές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ