Kinder: Σε επιφυλακή το ECDC - Πάνω από 150 ύποπτα κρούσματα σε παιδιά σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες (βίντεο)

Σε επιφυλακή το ECDC...

Στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100 γρ. ανεξαρτήτου παρτίδας επεκτείνει την ανάκληση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes", που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας "Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com

Οι εμπειρογνώμονες του ECDC και της EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες στο εργοστάσιο παραγωγής στο Αρλόν του Βελγίου, για τον εντοπισμό της βασικής αιτίας, του χρόνου και των πιθανών παραγόντων πίσω από τη μόλυνση, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της πιθανότητας ευρύτερης χρήσης μολυσμένων πρώτων υλών σε άλλα εργοστάσια επεξεργασίας.

Το ECDC προσφέρει υποστήριξη προσδιορισμού αλληλουχίας για χώρες με περιορισμένη ή καθόλου ικανότητα προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδιώματος.

Από τις 8 Απριλίου 2022, έχουν αναφερθεί 150 κρούσματα (119 επιβεβαιωμένα και 31 πιθανά) σε εννέα χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία) και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρώτο κρούσμα είχε ημερομηνία δειγματοληψίας στις 21 Δεκεμβρίου 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ