Παπούτσια Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022: Τα top trends που θα φορεθούν περισσότερο - Μεταλλικά χρώματα, gladiator σανδάλια

Τα top παπούτσια που πρέπει να έχεις αυτή τη σεζόν..

Αναμφίβολα τα παπούτσια για τις περισσότερες από εμάς αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα σύνολο και του προσδίδουν στυλ!

Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποιες θα είναι οι τάσεις στα παπούτσια για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022, τότε η λίστα που ακολουθεί θα σας δώσει μια γεύση από αυτά που πρότειναν οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας. Πρόκειται για κλασσικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα σχέδια υποδημάτων που θα δούμε κατά κόρον να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Δείτε λοιπόν τη λίστα και βρείτε το ιδανικό trendy ζευγάρι που θα μεγαλώσει τη συλλογή παπουτσιών σας!

Δείτε επίσης:  Ώρα να μπουν οι μπότες στο πατάρι! Τα παπούτσια του καλοκαιριού - σανδάλια, loafers ή εσπαντρίγιες (φωτό)

Ψηλές πλατφόρμες με ενιαίο ή όχι πάτο

Ψηλές πλατφόρμες με ενιαίο ή όχι πάτο

Η επιστροφή της πλατφόρμας από τα 90’s είναι αισθητή τη σεζόν αυτή. Επομένως, παπούτσια με ενιαίο ή ξεχωριστό χοντρό πάτο που προσθέτουν ύψος και στυλ στην εικόνα μας θα αποτελέσουν κορυφαία τάση για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2022.

Οίκοι μόδας όπως οι Chanel, Moschino, Versace, Bottega Veneta, Acne Studios, Gucci, Yves Saint Laurent και Coperni παρουσίασαν μια σειρά από όμορφα σχέδια.

Flatforms με χοντρό πάτο

Flatforms με χοντρό πάτο

Αντίστοιχα trendy με τις πλατφόρμες θα είναι και τα flatforms. Πρόκειται για τα σανδάλια ή παπούτσια με ενιαίο και ίσιο ψηλό πάτο.

Σχέδια χρωματιστά, απλά είτε πιο περίτεχνα με λουράκι που δένει στον αστράγαλο ή όχι θα φορεθούν κατά κόρον αυτή τη σεζόν.

Όμορφες προτάσεις παρουσίασαν στις πασαρέλες τους οι οίκοι Hermes, Max Mara, Rachel Comey, Chloe και Stella McCartney.

Τα παπούτσια Mary Janes επιστρέφουν την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022

Τα παπούτσια Mary Janes επιστρέφουν την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022

Τα κλασσικά και σικ Mary Janes παπούτσια επιστρέφουν και πάλι στην κορυφή των τάσεων για να ολοκληρώσουν τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μας εμφανίσεις με στυλ. Συνδυάζονται ιδανικά με φορέματα και φούστες, αλλά μπορούν κάλλιστα να φορεθούν και με παντελόνι ή σορτς.

Οι οίκοι Christian Dior, Chanel και Miu Miu αποτελούν τους πιο χαρακτηριστικούς λάτρεις του συγκεκριμένου ρετρό παπουτσιού.

Σανδάλια gladiator

Σανδάλια gladiator

Φέρνοντας στο μυαλό μας κάτι από αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, τα συγκεκριμένα σανδάλια θα αποτελέσουν και αυτή την Άνοιξη / Καλοκαίρι κορυφαία επιλογή. Πρόκειται για τα δερμάτινα κυρίως παπούτσια με κορδόνια ή λουράκια που δένουν σχεδόν σε όλη τη γάμπα και χαρίζουν εκπληκτικό στυλ στο γυναικείο ντύσιμο.

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για σανδάλια gladiator είδαμε στις πασαρέλες των Chloé, Ports 1961, Valentino, Alberta Ferretti, Altuzarra, Paco Rabanne, Staud, Christian Dior και Prabal Gurung.

Μπαλαρίνες για κομψές εμφανίσεις

Μπαλαρίνες για κομψές εμφανίσεις

Κομψά, θηλυκά και πολύ άνετα για κάθε ώρα και στιγμή, τα φλατ παπούτσια τύπου μπαλαρίνας θα μας συνοδεύσουν και αυτή τη σεζόν. Φτιαγμένα από διάφορα υλικά σε ποικιλία χρωμάτων, τα ίσια αυτά υποδήματα μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με όλα.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι απλά μονόχρωμα σχέδια, αφού σύμφωνα και με την πασαρέλα της Ulla Johnson εξίσου trendy και πολύ πιο εντυπωσιακές θα είναι οι lace up μπαλαρίνες, αυτές δηλαδή που δένουν με κορδόνια τόσο στον αστράγαλο, όσο και κατά μήκος της γάμπας, δίνοντας ένα πιο ιδιαίτερο και όμορφο στυλ στο ντύσιμο μας.

Από την άλλη μεριά, οι οίκοι Tory Burch και Khaite παρουσίασαν πιο κλασσικά φλατ ζευγάρια, καλύπτοντας έτσι τα περισσότερα γούστα.

Loafers για σικ και business look

Loafers για σικ και business look

Πρόκειται για ένα από τα top trends στα παπούτσια την Άνοιξη / Καλοκαίρι του 2022, που όλες μας γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο διαχρονικό και ευέλικτο είναι. Μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ χαρίζοντας μας όχι μόνο υπέροχο στυλ ντυσίματος, άλλα και άνεση στο περπάτημα.

Τα πολυαγαπημένα λοιπόν loafers που τις τελευταίες σεζόν παραμένουν στην κορυφή θα συνεχίσουν να φοριούνται και τώρα. Ιδανικά για το γραφείο, αλλά και τις βόλτες, τα παπούτσια αυτά συνδυάζονται και με παντελόνι, αλλά και με φούστα.

Οίκοι μόδας όπως οι Proenza Schouler, Ganni, Christopher Kane, Tod’s και Chanel δημιούργησαν τα δικά τους σχέδια με μόνο κοινό τα μεγάλα και chunky τακούνια. Κάποια εξ αυτών ήταν πιο κλασσικά και μονόχρωμα, τα περισσότερα ίσως με τετράγωνη μύτη, ενώ δεν έλειψαν και τα πιο θηλυκά κομμάτια διακοσμημένα με αλυσίδες και πέρλες, όπως αυτά του οίκου Chanel.

Παπούτσια με δέσιμο στον αστράγαλο Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022

Παπούτσια με δέσιμο στον αστράγαλο Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022

Πολλοί διάσημοι οίκοι μόδας πρότειναν για την περίοδο αυτή τα ankle strap παπούτσια. Άλλοι τα συνδύασαν με πέδιλα, κάποιοι με μπαλαρίνες ή πλατφόρμες, ενώ υπήρχαν ακόμη και οίκοι που έδειξαν μια υβριδική εκδοχή των Mary Janes sneakers με κορδόνια, όπως για παράδειγμα ο Christian Dior.

Ακόμη μερικοί διάσημοι σχεδιαστές που παρουσίασαν τη συγκεκριμένη τάση είναι αυτοί των οίκων Loewe, Coperni, Yves Saint Laurent, Versace, Victoria Beckham και Acne Studios.

Clogs σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων

Clogs σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων

Οι πασαρέλες των Givenchy, Salvatore Ferragamo, Rejina Pyo, Gucci, Chloe, Victor Glemaud, Ganni, Simon Miller και Balenciaga ήταν μόνο μερικές από αυτές που παρουσίασαν τη συγκεκριμένη τάση στα παπούτσια για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022.

Οι περισσότεροι εξ αυτών έδειξαν σχέδια τύπου πλατφόρμας με ογκώδεις σόλες, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο κομψές εκδοχές του clog, όπως αυτή του Salvatore Ferragamo, που έμοιαζε σαν μια εναλλακτική εκδοχή του mule.

Chunky sporty σανδάλια

Chunky sporty σανδάλια

Casual και αθλητικού τύπου σανδάλια με ογκώδεις σόλες θα αποτελέσουν μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2022.

Όμορφα σχέδια σε έντονα και όχι μόνο χρώματα εμφανίστηκαν σε πολλές από τις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν τα νέον σανδάλια της Stella McCartney με φερμουάρ, αλλά και αυτά του οίκου Chloe με velcro. Εξίσου εντυπωσιακά σχέδια με λουράκι στον αστράγαλο, lace up και διάφορα ακόμη στυλ είδαμε όμως και από τους Hermes, Max Mara, Rachel Comey και Proenza Schouler.

Μυτερές ψηλές μπότες

Μυτερές ψηλές μπότες

Αν και οι υψηλές σχετικά θερμοκρασίες ειδικά στην Ελλάδα δεν μας προδιαθέτουν για κάτι τέτοιο, υπάρχουν και χώρες με πιο ψυχρό κλίμα αυτή την εποχή, οι διάσημοι οίκοι μόδας πρότειναν και γι’ αυτή τη σεζόν τις ψηλές μπότες με μύτη.

Σχεδιαστές όπως αυτοί των Bottega Veneta, Givenchy, Blumarine, Balenciaga, Dolce & Gabbana και Maison Margiela αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Περίεργα σχέδια τακουνιών

Περίεργα σχέδια τακουνιών

Μια μικρή λεπτομέρεια όπως ένα παράξενο σχήμα τακουνιού μπορεί να δώσει σε ένα ζευγάρι παπουτσιών εντελώς διαφορετική όψη. Πρόκειται για μια τάση που οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας υιοθέτησαν και για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022 αναφέρει το beautetinkyriaki

Ενδεικτικά, ο οίκος Loewe παρουσίασε σχήματα καθημερινών αντικειμένων, όπως ένα μπουκαλάκι βερνίκι νυχιών, ένα σπασμένο αυγό ή μια μπάρα σαπουνιού, ενώ ο Dries Van Noten σχεδίασε φρουτένια τακούνια. Δεν έλειψαν βέβαια και τα πιο αρχιτεκτονικά σχήματα, όπως αυτά των Fendi και Brandon Maxwell.

Μεταλλικά χρώματα στα παπούτσια Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022

Μεταλλικά χρώματα στα παπούτσια Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022

Λίγη λάμψη πάντα είναι επιθυμητή ακόμη και την περίοδο αυτή. Όπως λοιπόν και με τη μόδα της σεζόν στα ρούχα, έτσι και στα παπούτσια θα επικρατήσουν τα μεταλλικά χρώματα, αλλά και τα λαμπερά στολίδια π.χ. στρας, πετράδια κλπ.

Από τις sling back γόβες του οίκου Versace μέχρι το μεταλλικό τύπου μπρασελέ πέδιλο του Balmain, οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας παρουσίασαν μια μεγάλη γκάμα από λαμπερές προτάσεις για τη σεζόν. Εξίσου εντυπωσιακά σχέδια είδαμε και από τους Tom Ford, Blumarine, Miu Miu, Max Mara, Fendi, Courrèges και Simone Rocha.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ