Κορωνοϊός - Πάσχα: Τα μέτρα που ισχύουν για εστίαση και εκκλησίες - Που πρέπει να φοράμε μάσκα (βίντεο)

Βγήκε το νέο ΦΕΚ

Βγήκε το νέο ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας από την covid-19 της δημόσιας υγείας που ισχύουν από χθες, 18 Απριλίου, έως και 1η Μαΐου.

Ειδικότερα, παραμένει η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους (όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις) ή εμβολιασμένους με δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και διαθέτουν άδεια λειτουργείας για κατάστημα υγειοονομικού ενδιαφέροντος ο πελάτης πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19.

Στις εκκλησίες οι άνθρωποι εισέρχονται αφού επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού , ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19. Ειδικότερα για τις εκκλησίες, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ με τα μέτρα για το Πάσχα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ