Happy Birthday Βασίλισσα Ελισάβετ: 96 χρονών γίνεται η μακροβιότερη Ευρωπαία μονάρχης - Όλη η οικογένεια κοντά της (φωτό)

Η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει σήμερα τα 96α γενέθλιά της...

Σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια γεννήθηκε η Ελισάβετ-Αλεξάνδρα-Μαρία, κατά κόσμον βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Χθες το πρωί ταξίδεψε με ελικόπτερο από το Κάστρο του Ουίνδσορ, που πλέον είναι η βασική της κατοικία, στο κτήμα της στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας για να περάσει ολιγοήμερες διακοπές.

 

 

Οι πληροφορίες λένε ότι θα μείνει στο Wood Farm και όχι στα κύρια διαμερίσματα του κτήματος.

Το Wood Fam είναι μια σχετικά μικρή κατοικία για τα βασιλικά δεδομένα, στην οποία είχε μετακομίσει μόνιμα τον Αύγουστο του 2017 ο πρίγκιπας Φίλιππος, όταν συνταξιοδοτήθηκε. Ο ίδιος έλεγε ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο σπίτι, ειδικά γιατί «η θάλασσα είναι πολύ κοντά».

Είναι η δεύτερη χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει τα γενέθλια της χωρίς τον σύζυγο της, που απεβίωσε στις 9 Απριλίου του 2021 σε ηλικία 99 ετών.

 

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς, μέχρι και πριν την πανδημία, εκεί βρισκόταν με τον σύζυγο της.

Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πλέον αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και γι' αυτό το λόγο έχει ακυρώσει τον τελευταίο καιρό πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις της.

 

 

Νέο πορτρέτο για τα γενέθλια της προβάλλει την αγάπη της για τα άλογα

Για να γιορτάσει τα 96α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου η Βασιλική Ιππική Έκθεση του Ουίνδσορ (Royal Windsor Horse Show) δημοσίευσε νέα φωτογραφία της που αναδεικνύει την αγάπη της για τα άλογα.

Στο πορτρέτο, το οποίο είναι από τον περασμένο μήνα με τον φωτογραφικό φακό του Χένρι Νταλάλ, η βασίλισσα στέκεται ανάμεσα στα δύο από τα αγαπημένα πόνυ της, Μπάιμπεκ Κέιτι και Μπάιμπεκ Νάιτινγκεϊλ.

 

 

Φοράει παλτό σε βαθύ πράσινο χρώμα, γνωστό ως «πράσινο του Εδιμβούργου», που έχει ιδιαίτερο νόημα-ήταν το χρώμα της επίσημης στολής του εκλιπόντος συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

Πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, φόρεσαν ρούχα στο χρώμα αυτό στην επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τον περασμένο μήνα.

Στη φωτογραφία το πράσινο δημιουργεί έντονη αντίθεση με το λευκό χρώμα των πόνυ.

 

 

Είναι η τέταρτη από σειρά φωτογραφιών της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ που κυκλοφόρησαν επίσημα από το Royal Windsor Horse Show-οι τρεις πρώτες κυκλοφόρησαν για τον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου, το Πλατινένιου Ιωβηλαίου και των 90ων γενεθλίων της σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1943 και η βασίλισσα την παρακολουθεί κάθε χρόνο. Στην Έκθεση του 2022, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 12 Μαΐου, συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα 41 άλογα, που είναι αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ