Παρασκήνια Γαλλικών εκλογών: Το μπλε chic σύνολο της Μπριζίτ - Tο χειροφίλημα του Προέδρου στην γυναίκα του & τη σοπράνο

Ο ερωτευμένος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν...

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, ανακοίνωσε χθες το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιοποιώντας το ακόμη προκαταρκτικό τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, τη 10η Απριλίου, τα δύο παραδοσιακά γαλλικά κόμματα εξουσίας -οι Σοσιαλιστές και οι Ρεπουμπλικάνοι- καταποντίστηκαν, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

''Θα είμαι πρόεδρος όλων των Γάλλων''

Περιστοιχισμένος από τη σύζυγό του Μπριζίτ, τα παιδιά της, τα εγγόνια της και υπό τους ήχους του «ευρωπαϊκού ύμνου», δηλαδή την Ωδή στη χαρά, ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στο Πεδίο του 'Αρεως, κάτω από τον Πύργο του 'Αιφελ στο Παρίσι.

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Μακρόν αφού ευχαρίστησε επανειλημμένα όσους εργάστηκαν για την επανεκλογή του δήλωσε πως γνωρίζει καλά ότι πολλοί που τον ψήφισαν σήμερα το έκαναν για να φράξουν το δρόμο στην ακροδεξιά.

Υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας ενώ υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του ουκρανικού».

Υποσχέθηκε επίσης πως η νέα πενταετία του στην προεδρία δεν θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης και υποσχέθηκε πως θα είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων.«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους άντρες και γυναίκες που στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο με εμπιστεύτηκαν για να φέρουμε μια πιο ανεξάρτητη Γαλλία, μια ισχυρότερη Ευρώπη, μέσα από επενδύσεις και βαθιές αλλαγές» κατέληξε ο Μακρόν, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το πλήθος να τραγουδά τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Η Μπριζίτ Μακρόν πάντα στο πλευρό του

Ο Μακρόν αφού απηύθυνε την ομιλία του στους ενθουσιώδεις οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, ανέβασε στην εξέδρα τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Χαιρέτησε και εκείνη τα πλήθη με τον Μακρόν πανευτυχή στο πλάι της, μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη προεκλογική περίοδο.

Ο Μακρόν δεν δίστασε μάλιστα να κάνει ένα μεγαλοπρεπές χειροφίλημα στην πρώτη κυρία της Γαλλίας, η οποία επέλεξε για την περίσταση ένα chic μπλε σύνολο από τον οίκο Louis Vuitton όπως αναφέρει το gala.fr

Το outfit αποτελούνταν από ένα μπλε σακάκι με  ασημένια κουμπιά και cigarette παντελόνι του ίδιου χρώματο. Το σύνολό της ολοκλήρωσε με γόβες που είχαν ασημένια μύτη. Έπιασε τα μισά μαλλιά της πίσω με μια μαργαριταρένια μπαρέτα. 

Η Brigitte Macron ακτινοβολούσε στο πλευρό του συζύγου της και δεν έπαψε λεπτό να χαμογελάει. 

Η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν έκλεισε με την Μασσαλιώτιδα, τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας, που τραγούδησε η Αιγύπτια Farrah El Dibany, μέτζο σοπράνο, μέλος της Ακαδημίας της Όπερας του Παρισιού. Ο Πρόεδρος, φίλησε το χέρι της και έδειξε για άλλη μια φορά πόσο gentleman είναι...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ