Aυτο είναι το βίντεο της ημέρας: Ο Μακρόν, η Μπριζίτ χέρι- χέρι - 30 νέοι μαζί τους - Ο Πύργος του Άιφελ στο βάθος

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας....

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, ανακοίνωσε χθες το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιοποιώντας το ακόμη προκαταρκτικό τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, τη 10η Απριλίου, τα δύο παραδοσιακά γαλλικά κόμματα εξουσίας -οι Σοσιαλιστές και οι Ρεπουμπλικάνοι- καταποντίστηκαν, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Η Μπριζίτ Μακρόν πάντα στο πλευρό του

Ο Μακρόν αφού απηύθυνε την ομιλία του στους ενθουσιώδεις οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, ανέβασε στην εξέδρα τη σύζυγό του Μπριζίτ.

 

Χαιρέτησε και εκείνη τα πλήθη με τον Μακρόν πανευτυχή στο πλάι της, μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη προεκλογική περίοδο.

Ο Μακρόν δεν δίστασε μάλιστα να κάνει ένα μεγαλοπρεπές χειροφίλημα στην πρώτη κυρία της Γαλλίας, η οποία επέλεξε για την περίσταση ένα chic μπλε σύνολο από τον οίκο Louis Vuitton όπως αναφέρει το gala.fr

 

 

Το outfit αποτελούνταν από ένα μπλε σακάκι με  ασημένια κουμπιά και cigarette παντελόνι του ίδιου χρώματο. Το σύνολό της ολοκλήρωσε με γόβες που είχαν ασημένια μύτη. Έπιασε τα μισά μαλλιά της πίσω με μια μαργαριταρένια μπαρέτα. 

Η Brigitte Macron ακτινοβολούσε στο πλευρό του συζύγου της και δεν έπαψε λεπτό να χαμογελάει. 

Μάλιστα οι δυό τους περπατήσαν χέρι- χέρι μαζί με νέους, μέχρι που ο Πρόεδρος ανέβηκε στην σκηνή για να εκφωνήσει τον λόγο του. Δίπλα του η σύζυγός του και πίσω τους ο Πύργος του Άιφελ....

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ