6 συνήθειες που μας κάνουν λιγότερο ελκυστικές - Από το άγχος και τα ψέματα, έως την έλλειψη ύπνου

Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι ελκυστικοί και γιατί κάποιοι άλλοι όχι;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκέφτηκες κάποιον που κατάφερε να σου τραβήξει την προσοχή; Κι ύστερα αναρωτήθηκες, γιατί αυτή η έλξη να μην ισχύει και για τις δύο πλευρές;

Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι ελκυστικοί και γιατί κάποιοι άλλοι όχι, όπως επίσης και για το αν ανήκεις στην πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία;

Τι είναι αυτό που μας κάνει λιγότερο ελκυστικούς τελικά;

1. Το να είσαι πολύ απόμακρη.

Ενώ το να είσαι απόμακρη μπορεί να σε κάνει να νιώθεις καλά σε προσωπικό επίπεδο, ειδικά αν είσαι εσωστρεφής χαρακτήρας, δεν είναι καθόλου ελκυστικό όμως, για τους άλλους. Όσο περισσότερο κάνεις αισθητή την παρουσία σου, με όμορφο και όχι υπερβολικό τρόπο φυσικά, τόσο πιο πιθανό είναι να σε βρίσκουν ελκυστική οι άλλοι με την πάροδο του χρόνου.

2. Αποκαλύπτεις πάρα πολλά, πολύ νωρίς.

Όσο περισσότερο μυστήριο υπάρχει στην αρχή, τόσο περισσότερο ιντριγκάρει τους άλλους η προσωπικότητά σου. Γενικότερα, οι άνθρωποι μαγεύονται από τα μυστήρια, οπότε βρίσκουν ελκυστικό να μη γνωρίζουν πολλά για σένα και να θέλουν να σε ανακαλύψουν. Μην αποκαλύπτεις λοιπόν, τα πάντα για σένα πολύ νωρίς σε μια γνωριμία. Κράτα κάτι και για αργότερα.

3. Άγχος.

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι έχουν υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, στο σώμα τους είναι λιγότερο ελκυστικοί. Έτσι, εκτός του ότι κάνει κακό στην υγεία και την ψυχολογία μας, το άγχος μας κάνει να είμαστε λιγότερο ελκυστικοί. Ενός κακού, μύρια έπονται λοιπόν.

4. Ψέματα.

Σύμφωνα με έρευνες, το ψέμα θεωρείται ένα από τα πιο απωθητικά χαρακτηριστικά που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι. Και αυτό ισχύει ακόμα και για το πιο μικρό ψέμα. Οπότε φρόντισε να είσαι απόλυτα ειλικρινής σε ό,τι λες και κάνεις, αν θες να κερδίσεις κάποιον.

5. Έλλειψη ύπνου.

Όσο λιγότερο κοιμάται κάποιος, τόσο λιγότερο ελκυστικός είναι για τους άλλους. Κι είναι λογικό. Με το να μην κοιμάσαι σωστά, καταπονείς τον οργανισμό σου, το δέρμα σου, επιβαρύνεις την ψυχολογία σου, δεν έχεις διάθεση, ούτε αντοχή για τίποτα, άρα δεν εκπέμπεις προς τα έξω και κάτι το ελκυστικό, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

6. Μην εκπέμπεις κακία αλλά ούτε και πολλή χαρά.

Εδώ είναι δύο αντικρουόμενες καταστάσεις. Από τη μια, όταν φαίνεσαι μουτρωμένη, όλο νεύρα και κακία, είναι λογικό να μην τραβάς το ενδιαφέρον των άλλων. Όχι τουλάχιστον για να τους προσελκύσεις. Από την άλλη, η υπέρμετρη χαρά και αισιοδοξία, είναι εξίσου άβολη. Φανερώνει μια έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης στα πράγματα. Το μυστικό λοιπόν, είναι να είσαι φυσιολογική χωρίς να φτάνεις στα δύο άκρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ