Μιμή Ντενίση: Η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» πάει Παρίσι και Λος Άντζελες - η διεθνής επιτυχία της πρωταγωνίστριας (φωτό)

Η φωτό με τον Μπουράκ Χακί

Η Μιμή Ντενίση και η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έχουν κερδίσει διεθνή αναγώριση και τώρα «ταξιδεύουν» σε Παρίσι και Λος Άνζτελες!

Η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρική επιχειρηματίας δημοσίευσε στη σελίδα της στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία την βλέπουμε να ποζάρει μαζί με τον γοητευτικό Τούρκο ηθοποιό Μπουράκ Χακί, που είναι και ένας από τους πρωταγωνιθστές του φιλμ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση η «Σμύρνη» θα προβληθεί στις 9 Μαϊου στο φεστιβαλ του Λος Άντζελες, ωστόσο η Ντενίση δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών καθώς όπως αναφέρει «έχω ήδη δεσμεύτει με το Παρισι».

Αναλυτικά έγραψε: «9 Μαΐου πρεμιέρα του φεστιβαλ του Λος Άντζελες με την Σμύρνη μας!!! Λυπάμαι που δεν μπορώ να παρευρεθώ καθώς έχω ήδη δεσμεύτει με το Παρισι. 12 Μαΐου εκδήλωση στην Ελληνικη Πρεσβεια με σπουδαίους ομιλητές γύρω από την Σμύρνη κ 13 πρεμιέρα της ταινίας!!».

Η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση, βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της κ. Ντενίση.

Περίληψη

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Ηθοποιοί

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΓΛΟΥ, ΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ, ΚΡΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥΣΗ, ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΕΦΗ ΓΟΥΣΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΤΙΔΗΣ, ΝΕΔΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΔΑΦΝΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, BURAK HAKKI, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ, DANIEL CROSSLEY, FOTINA PAPATHEODOROU, NATHAN THOMAS, OZDEMIR CIFTCIOGLU, DUNCAN SKINNER.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ