Στο Προεδρικό Μέγαρο ο βασιλιάς Φίλιππος & η βασίλισσα Ματθίλδη μετά την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη (φωτό)

Πργαμτοποιούν επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ξεκίνησε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα, η πρώτη μετά από 21 χρόνια.

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη  πραγματοποιούν επίσκεψη στην χώρα, από σήμερα ως τις 4 Μαΐου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 14:00, το βασιλικό ζεύγος, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Φίλιππος και η Ματθίλδη κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής, η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και η παρουσίαση των αντιπροσωπειών.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί εντός του Προεδρικού Μεγάρου και όχι επί της Ηρώδου Αττικού.

 

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η 49χρονη royal επέλεξε ένα φούξια φόρεμα το οποίο και συνδύασε με καπέλο στο ίδιο χρώμα και nude γόβες.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου

Θα ακολουθήσει στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων, η τελετή παρασημοφόρησης, κατά την οποία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει στον βασιλιά Φίλιππο και την βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος και ο βασιλιάς του Βελγίου θα απονείμει στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου.

Με την ολοκλήρωση της τελετής θα μεταβούν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, όπου θα διεξαχθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του βασιλιά και της βασίλισσας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κύριο Παύλο Κοτσώνη.

Δείτε επίσης:

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου θα συνοδεύει στο Προεδρικό Μέγαρο πολυάριθμη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από ανώτατα Κυβερνητικά στελέχη και Υπουργούς, εκπροσώπους του Παλατιού, καθώς και αρκετούς δημοσιογράφους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα του Βελγίου θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Στις 20:00 το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου και της αντιπροσωπείας που το συνοδεύει στην τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

 

Αύριο, Τρίτη 3 Μαΐου στις 08:45 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας των Βέλγων στο Κέντρο Υποδοχής «Αντάμα» και στις 10:30 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη τους στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

Αμέσως μετά στις 11:20 το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου θα συμμετάσχει σε ακαδημαϊκή συνάντηση στο ξενοδοχείο «Grecotel Cape Sounio» και στις 14:00 θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 20:00 θα λάβει χώρα εκδήλωση που διοργανώνεται από τον βασιλιά και τη βασίλισσα των Βέλγων προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 10:00 το πρωί ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου θα ξεναγηθούν στον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Ρεβυθούσας.

*Φωτογραφίες: EUROKINISSI & NDP

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ