Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κέικ με μήλο και ελαιόλαδο - μια εύκολη και πολύ νόστιμη πρόταση

Δείτε βήμα - βήμα πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό αυτό κέικ

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι

2 κ.σ. κακάο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 ή 3 αβγά

2 μήλα

200 ml. κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

50 ml. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα.

2 Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

3 Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μίγμα με προσοχή.

4 Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ