Πρωινή κούραση: Πώς θα αυξήσεις την πνευματική σου διαύγεια πριν πας στη δουλειά;

Υπάρχουν τρόποι να ενεργοποιήσεις το σώμα και την πνευματική σου διαύγεια

Η πρωινή κούραση είναι φυσιολογική για πολλούς ανθρώπους. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να ενεργοποιήσεις το σώμα και την πνευματική σου διαύγεια, πριν τη δουλειά.

Νερό.

Κάποιος που το πρώτο πράγμα που κάνει όταν ξυπνάει, είναι να πίνει νερό, βοηθά το σώμα του να έχει την απαραίτητη ενυδάτωση, που χρειάζεται για να ξεκινήσει τη μέρα. Έτσι, αποφεύγει τυχόν υπνηλία και κόπωση, τα οποία προκαλούνται από την ήπια αφυδάτωση. Όταν ένα άτομο πίνει νερό, διεγείρει το σώμα του μετά τις πολλές ώρες ύπνου και εμμέσως και το μυαλό του.

Σύντομη γυμναστική.

Η άσκηση ενώ είσαι αγουροξυνημένος μπορεί να μην ακούγεται ελκυστική, αλλά μπορεί να τονώσει το σώμα, κάνει το αίμα να ρέει καλύτερα στον εγκέφαλο και έτσι, βελτιώνει τη συγκέντρωση και την προσοχή σου.  Η προπόνηση δεν χρειάζεται να είναι έντονη.

Απλές δραστηριότητες, όπως ένα σύντομο περπάτημα, ο χορός ή λίγοι κοιλιακοί, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του ρυθμού της καρδιάς και της αναπνοής, γεγονός που μπορεί να ξυπνήσει το σώμα και το πνεύμα πιο γρήγορα.

Ασκήσεις αναπνοής.

Οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να τονώσουν το σώμα, καθώς αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, κάτι που θα μπορούσε να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ξύπνιος. Οι μεγάλες, βαθιές αναπνοές ή οι τεχνικές διαλογισμού μπορεί να βοηθήσουν κάποιον να νιώσει περισσότερο σε εγρήγορση.

Αποφυγή του κουμπιού αναβολής.

Όταν κάποιος ξυπνά με ένα απότομο ξυπνητήρι, ο πειρασμός να πατήσει την αναβολή, για μερικά επιπλέον λεπτά ύπνου, είναι μεγάλος. Κι όμως αυτή η κακή συνήθεια, θα μπορούσε να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο κουρασμένος, όταν ξυπνήσεις ξανά. Εάν αυτό σου είναι δύσκολο, μπορείς να προσπαθήσεις να κρατήσεις το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι.

Εάν τοποθετήσεις το ξυπνητήρι μακριά στο δωμάτιο, θα είναι λιγότερο πιθανό να ξανακοιμηθείς, καθώς χρειάζεται να σηκωθείς από το κρεβάτι για να το απενεργοποιήσεις.

Κρύα ντους.

Το κρύο ντους το πρωί μπορεί να σε τονώσει, ενώ, αντίθετα, τα ζεστά ντους τείνουν να χαλαρώνουν το σώμα και το μυαλό και να σε κάνουν να νυστάζεις ξανά. Μάλιστα, παρατηρήθηκε αυξημένη συγκέντρωση νορεπινεφρίνης, μετά από ένα κρύο ντους, της ορμόνης της εγρήγορσης και της όρεξης να κάνεις πράγματα. Εάν πάλι δε θέλεις με τίποτα να το σκεφτείς, δοκίμασε να ρίξεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου πριν φύγεις για τη δουλειά.

Φάε ένα πιο ελαφρύ πρωινό.

Ενώ το πρωινό είναι σημαντικό για να τονώσει το σώμα, μετά τις πολλές ώρες νηστείας λόγω του ύπνου, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, εάν κάποιος φάει ένα μεγάλο γεύμα. Τα άτομα που καταναλώνουν πλούσιο πρωινό, μπορεί να παρατηρήσουν ότι νιώθουν πιο νωχελικά, καθώς το σώμα χωνεύει το γεύμα. Ένα μικρότερο και υγιεινό πρωινό, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου πιο γρήγορα και να διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειάς σου.

Αποφυγή διεγερτικών.

Τα διεγερτικά ροφήματα, όπως ο καφές και το τσάι, είναι ένας απλός τρόπος για να πάρεις την απαραίτητη ώθηση ενέργειας το πρωί. Κι είναι όντως αποτελεσματικά, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι μπορεί να βιώσουν μια πτώση στα επίπεδα ενέργειας αργότερα, λόγω της απότομης πτώσης της καφεΐνης στο αίμα, με αποτέλεσμα να νιώθεις ακόμα πιο κουρασμένος από όταν ξύπνησες. Προτίμησε λοιπόν, ένα χυμό για πρωινό κι άσε τον καφέ για πιο μετά.

Καλές συνήθειες ύπνου.

Ο καλύτερος τρόπος, για να διασφαλίσεις ότι θα έχεις την απαραίτητη πνευματική ενέργεια το πρωί, είναι να υιοθετήσεις καλές συνήθειες ύπνου. Τα άτομα που ξυπνούν το πρωί και νιώθουν κουρασμένα, πρέπει να αλλάξουν τη νυχτερινή τους ρουτίνα ύπνου.

 Κοιμήσου 7-9 ώρες κάθε βράδυ, απόφυγε πριν κοιμηθείς, τις πηγές έντονου φωτός και δυνατών θορύβων, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές και οθόνες κινητών, σβήσε όλα τα φώτα της κρεβατοκάμαρας, πήγαινε για ύπνο και ξύπνα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα και τέλος απόφυγε διεγερτικά, όπως ο καφές ή η γυμναστική λίγο πριν τον ύπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ