Συναγερμός σε Γαλλία & Βέλγιο: 60 καταγγελίες γυναικών ότι τις «τσιμπάνε» με ενέσεις ναρκωτικών ενώ διασκεδάζουν

Οι γυναίκες ανέφεραν δύο διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των δραστών

Η βελγική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα  για χορήγηση ναρκωτικών ουσιών καθώς επτά γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν σε μια χοροεσπερίδα στο Ρουβρουά ανέφεραν ότι άγνωστοι τις τσίμπησαν με ενέσεις.

Η αστυνομία έχει ήδη πάρει καταθέσεις από τις επτά γυναίκες, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι ανήλικες. Όλες συμμετείχαν στον χορό που οργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου η Λέσχη Νέων (CDJ) του Νταμπικούρ, ενός χωριού στην περιφέρεια του Λουξεμπούρ, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Οι επίσημες αναφορές των αστυνομικών κατατέθηκαν στην εισαγγελία του Αρλόν η οποία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, όπως είπε η εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών, Αν Σοφί Γκιλμό.

«Ορισμένες από τις καταγγέλλουσες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ασφαλώς θα έχουμε τα αποτελέσματα των αιματολογικών ή των ουρολογικών εξετάσεων», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας ύποπτος και δεν έχει διαπιστωθεί ποια απαγορευμένη ουσία χρησιμοποιήθηκε. Οι γυναίκες ανέφεραν δύο διαφορετικούς τρόπους δράσης των δραστών. Ορισμένες είπαν ότι την επομένη του χορού εντόπισαν στο σώμα τους «ένα σημαδάκι» που θα μπορούσε να παραπέμπει σε τρύπημα από βελόνα. Τουλάχιστον μία είπε ότι στο ποτό της είδε κάτι «ύποπτο» και σκέφθηκε ότι μπορεί να της είχαν ρίξει «ένα σκονάκι στο ποτήρι». Σύμφωνα με το γαλλόφωνο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF τα θύματα ανέφεραν διάφορα συμπτώματα, όπως ίλιγγο, πονοκέφαλο, ναυτία ή απώλεια μνήμης.

Στη Γαλλία ο κόσμος της νύχτας έχει καταληφθεί από ψύχωση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αφού δεκάδες άνθρωποι, σε πολλές περιοχές της χώρας, είπαν ότι δέχτηκαν μυστηριώδη «τσιμπήματα» ενώ διασκέδαζαν σε νυχτερινά κέντρα. Πολλοί εμφάνισαν συμπτώματα όπως ίλιγγο, ναυτία και εμετούς. Από τις αρχές Απριλίου έχουν γίνει περίπου 60 καταγγελίες στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ