Ματθίλδη - Φίλιππος: Στη Ρεβυθούσα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου - το νέο chic σύνολο της βασίλισσας (φωτό & βίντεο)

Επισκέφτηκαν τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου

Στο νησί της Ρεβυθούσας βρέθηκαν ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, εώς και σήμερα Τετάρτη 4/5.

Συνοδευόμενο από τον  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα το βασιλικό ζεύγος πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται  σε βασικά ενεργειακά ζητήματα.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η βασίλισσα Ματθίλδη για ακόμα μια φορά επέλεξε ένα κομψό σύνολο. Ειδικότερα η royal φόρεσε λευκό παλτό και ασορτί παντελόνι τα οποία είχα κεντημένα λουλούδια σε όμορφα χρώματα.Ολοκλήρωσε το look της με μια ροζ μακρυμάνικι μπλούζα με ψηλό λαιμό και σούρα στα μανίκια, ένα φούξια cluch και ένα μικρό καπέλο στο ίδιο χρώμα.

Ο τερματικός σταθμός είναι κρίσιμης σημασίας για τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ελλάδα και μπορεί να χρησιμεύσει ως κόμβος για τα Ανατολικά Βαλκάνια καθώς και να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η βελγική εταιρεία Fluxys είναι σημαντικός εταίρος στην περαιτέρω ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα. Καταρχάς, μέσω της κοινοπραξίας Senfluga, η Fluxys είναι μέτοχος της ΔΕΣΦΑ, που είναι κατασκευαστής και ιδιοκτήτης του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα. Επιπλέον, η Fluxys συμμετέχει ενεργά σε πολλά έργα, τόσο στον τομέα του φυσικού αερίου (π.χ. Senfluga, Trans Adriatic Pipeline) όσο και στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, όπως η παραγωγή πράσινου υδρογόνου (το έργο White Dragon). 

Μετά την επίσκεψη, οι Βασιλείς και η αντιπροσωπεία θα επιστρέψουν στην Αθήνα για μια σύντομη συνάντηση με τον βελγικό Τύπο, πριν τα γεύματα εργασίας τους. Ο Βασιλιάς θα γευματίσει με Βέλγους και Έλληνες Διευθύνοντες Συμβούλους και θα ανταλλάξουν απόψεις για τον ενεργειαό τομέα. Η βασίλισσα θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτοιγραφίες σε κείμενο και slider: EUROKINISSI

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ