Γιάννης Λουκάκος: Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα για όλες τις εποχές

Μια συνταγή για όλες τις εποχές σε 30 μόλις λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

Για τη χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

  • 12 τεμ. σφολιάτα κομμένη 10*15εκ.
  • 420 γρ. γέμιση
  • αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι άψητο 

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 65 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 65 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 70 γρ. αυγά, 2 περίπου
  • 45 γρ. γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 3 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

 

  • ΦΕΤΑ
  • ΜΑΝΟΥΡΙ
  • ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • ΑΥΓΑ
  • ΓΡΑΒΙΕΡΑ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ
  • ΣΟΥΣΑΜΙ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας ανά δυάδες. Προσθέτουμε 70 γρ. γέμισης στο κέντρο από τα έξι φύλλα. Μοιράζουμε με το κουτάλι τη γέμιση αφήνοντας ένα πολύ μικρό κενό 1 με 2 εκ. από τις άκρες του κάθε φύλλου σφολιάτας. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το αυγό τις άκρες από τις σφολιάτες με τη γέμιση. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα έξι φύλλα σφολιάτας πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους. Aλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Τρυπάμε την πάνω επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι. Στρώνουμε τις τυρόπιτες σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C στον αέρα για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα, να φουσκώσουν οι τυρόπιτες και να γίνουν τραγανές.
 

Tips

*προσέχουμε να μη παραψήσουμε τις τυρόπιτες και σκάσει η γέμιση μέσα από το φύλλο.

**μπορούμε να φτιάξουμε τις τυρόπιτες και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Ξεπαγώνουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες ψησίματος της συνταγής.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Who is Who


Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ