Μαμάδες! Η νέα μητερούλα διδύμων Όλγα, η Ράνια Θρασκιά & η Αντελίνα, η Ελεονώρα, η Μαρία, η Μαρίνα, η Αθηνά (φωτό)

Οι ευχές τους για την Γιορτή της Μητέρας

Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται σήμερα 8 Μαίου και οι διάσημες Ελληνίδες μαμάδες στέλνουν τις ευχές τους μέσα από τα social media.

Η Αντελίνα Βαρθακούρη δημοσίευσε στο Instagram ένα σκίτσο με μια μητέρα να κρατά στην αγκαλιά της το μωρό της και έγραψε στο post:

«Χρόνια πολλά στη ΜΑΝΑ όχι σε κάθε μάνα. Μάνα δεν σε κάνει η λέξη, σε κάνουν οι πράξεις.

Μάνα σε κάνει η αδιάκοπη δουλειά με τον εαυτό σου να μηδενίζεις το εγώ και να ανοίγεις δρόμους ελευθερίας στα παιδιά σου, να μαθαίνεις μέσα απ’ αυτά τις δικές σου πληγές και να αντέχεις να τις γιατρέυεις ώστε να μην φωλιάσεις τους δικούς σου φόβους στην ψυχή του παιδιού σου, μάνα σε κάνει η ατελείωτη αγάπη, η αποδοχή του παιδιού σου, δεν το αγαπάς στα μέτρα σου, το να αγαπάς σημαίνει να αποδέχεσαι, να αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα του, το δικαίωμα της ψυχής του για ελευθερία, σημαίνει να του κρατάς το χέρι αντέχοντας να του φωτίζεις τον δρόμο και να το αφήνεις να αποφασίσει το ίδιο ποιο μονοπάτι θα περπατήσει.

Χρόνια πολλά στη μάνα που δεν υπερεκτιμά τον τίτλο και δεν ειναι χειριστική, στη μάνα που αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα του να φέρει μια ζωή στον κόσμο, στη μάνα που δεν πληγώνει παιδιά απλώς για να κρατήσει έναν άντρα, στη μάνα που δεν τόλμησε να πει ή να σκεφτεί πως "παιδί μου εγώ έμεινα στον γάμο γιατί γέννησα εσένα αλλιώς αν δεν ήσουν εσύ τώρα θα είχα χωρίσει και θα ημουν ευτυχισμένη”.

Στη μάνα που είναι πάντα εκεί και αντέχει και κατανοεί την έννοια της προσφοράς. Στη μάνα που μαθαινει να αγαπάει, να σεβεται τον εαυτό της και το διδάσκει με τις πραξεις της στο παιδί της.

Στη μάνα που κάνει λάθη και ζητάει συγνώμη.Στη μάνα που φοβάται και το μοιράζεται.

Στη μάνα που δεν μπορεί και ζητάει εγκαίρως βοήθεια. Στη μάνα που είναι δυο φορές μάνα των εγγονών της και “μάνα” και του συντρόφου του παιδιού της.

Στη μάνα που δεν είναι τοξική. Στη μάνα που δεν γυρνάει ποτέ την πλάτη.

Στη μάνα που δεν τσακώνεται για τα υλικά αγαθά. Στη μάνα που δεν κακοποιεί ψυχές.

Μάνα δεν είναι μόνο η γυναίκα που γεννάει…μάνα είναι ο πυρήνας του φωτός, της αγαπης, της ελευθερίας για έναν κόσμο καλύτερο…ή τουλάχιστον αυτό θα επρεπε να είναι.

Κάθε μέρα κάνω αμέτρητα λάθη αλλά πλέον γνωρίζω πως το να είσαι μάνα είναι ένας μαραθώνιος προσπάθειας και προσφοράς.

Εύχομαι όταν πλέον γεράσω να μου πουν σ’ αγαπώ και να το αξίζω και να επιλέγουν να υπάρχω στη ζωή τους, εύχομαι να νικάω μέχρι τελους το τέρας που λέγεται “ΕΓΩΙΣΜΟΣ” εύχομαι να αντεξω να τους προσφερω ελευθερία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΑ.».

Η Ράνια Θρασκιά από πλευράς της έγραψε σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram:  «Μαμά... Έχεις δικαίωμα να γίνεις ή να μην γίνεις

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να μεγαλώνεις, να ερωτεύεσαι, να ζεις, να μαθαίνεις

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να κάνεις λάθη, να είσαι λυπημένη, να πονάς

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να μην έχεις ενοχές για κάθε επιλογή σου μέσα στο γονεϊκό σου ρόλο

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να είσαι σε όποια μορφή οικογένειας σου ταιριάζει ή αντέχεις

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να δουλεύεις ή να μένεις σπίτι κάνοντας την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να είσαι χαρούμενη και να απολαμβάνεις τη ζωή σου

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να είσαι πολλά παραπάνω από αυτό και ας καθορίζουν αυτά τα 4 γράμματα όλην την ύπαρξή σου

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να δίνεις και να παίρνεις αγάπη μέχρι την αιωνιότητα

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να φροντίζεις τον εαυτό σου χωρίς αυτό να σε κάνει λιγότερο "καλή"

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να λες συγγνώμη, να λες φταίω και να μετανιώνεις για χίλια πράγματα που κάνεις στην αγωνία σου να είσαι αρκετή

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να είσαι διαφορετική, παράξενη, μόνη, αληθινή

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να μην χωράς σε ασφυκτικά στερεότυπα, σε κακοποιητικές σχέσεις, στις προσδοκίες των άλλων, στο πρότυπο της δικής σου μαμάς

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να πέφτεις, να νοσείς, να είσαι θλιμμένη, να θυμώνεις, να αποσύρεσαι για να βρεις τον εαυτό σου

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να αγαπάς το μικρό κορίτσι που ζει μέσα σου και ταυτόχρονα να αγκαλιάζεις με όλα σου τα κύτταρα το παιδί σου

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να θρηνείς για κάθε απώλεια, για κάθε μωρό που δεν γέννησες, για κάθε όνειρο που δεν έζησες

Μαμά... Έχεις δικαίωμα να ξέρεις ότι αξίζεις όλη την αγάπη της γης και όση ευτυχία χωράς στην καρδιά σου που πια δεν χτυπάει μακριά από τα παιδιά σου...».

Ανάρτηση για την Ημέρα της Μητέρας έκανε και η νέα μαμά Όλγα Κεφαλογιάννη που δημοσίευσε μια τρυφερή φωτογραφία, στην οποία την βλέπουμε να χαμογελά, ενώ διακρύνονται και τα χεράκια του ενός από τα δίδυμα παιδιά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @marinavernicos

«Σε λατρεύω μανούλα μου!!! Είσαι η καλύτερη όλου του κόσμου!!!!» έγραψε απο πλευράς της η Μαρίνα Βερνίκου, ανεβάζοντας στο Instagram μια εικόνα με την αγαπημένη της μητέρα.

Η Αθηνά Οικονομάκου δημοσίευσε δύο φωτογραφίες από όταν ήταν έγκυος ακόμα στα παιδιά της Μάξιμο και Σιέννα, ενώ συνόδευσε τις αναρτήσεις της με γλυκά λόγια για την Ημέρα της Μητέρας.

«Έγκυος στον Μαξιμάκο μου στον 8ο μήνα . Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου! Χρόνια πολλά και στη δικη μου μανούλα!!! Χρόνια πολλά σε όλες τις μέλλουσες μανούλες και σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν πολύ για να γίνουν μανούλες...στέλνω όλη μου την αγάπη και την θετική ενέργεια ??♥️» διαβάζουμε στο ένα post.

Στην δεύτερη ανάρτηση έγραψε: « Έγκυος στο Σιεννάκι μου στον 8ο μήνα. Χρόνια μας πολλά μανούλες!!! Αξίζουμε ολα τα «μπράβο» του κόσμου!!».

Συνεχίζουμε με την Ελεονώρα Μελέτη που ανέβασε μια φωτογραφία με τις τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας. 

«Η μαμά της μαμάς, της μαμάς της Αλεξάνδρας…4 γενιές, 4 γυναίκες. Η μια επιδρά στην άλλη με έναν τρόπο καταλυτικό. Μοναδικό. Μέσα από τον οποίο έρχεται αμφότερα η διαμόρφωση αλλά κ η μεταμόρφωση. Δεν είναι ένα τέλειο πλάσμα η μητέρα. Είναι όμως ένα πλάσμα μοναδικά σημαντικό.

Μέσα από το προσωπικο μου ταξίδι αυτά τα 4 χρόνια στο ρόλο της μαμάς, κατάλαβα πως Αν αγαπιέται κάποιος αυθεντικά ανιδιοτελώς είμαστε εμείς.

Από τα παιδιά μας. Ας απολαύσουμε τη σημερινή μέρα κ ας αντιληφθούμε ποσό σημαντικό είναι να αγαπάμε όσο πιο ειλικρινά, όσο πιο βαθιά.

Να αγαπάμε άνευ όρων. Να αγαπάμε χωρίς προϋποθέσεις. Να αγαπάμε με ειλικρινή αποδοχή. Να αγαπάμε χωρίς επίκριση.

Να αγαπάμε ελεύθερα. Να αγαπάμε χωρίς προσδοκίες. Να αγαπάμε τα παιδιά μας γι αυτό το τόσο σπουδαίο που είναι από μόνα τους. Χρόνια πολλά❤️» έγραψε στο post.

Η Μαρία Νικόλτσιου πάλι έγραψε σε δική της ανάρτηση: «My mother ! Χρονια πολλά #mothersday». Στην εικόνα η δημοσιογράφος ποζάρει μαζί με την μαμά και τα παιδιά της!

Ένα στιγμιότυπο με τις γυναίκες της οικογένειας δημοσίευσε και η Ζέτα Δούκα που έγραψε: Χρόνια πολλά σε όλες μας! «Σε ολες τις γυναίκες που έγιναν μαμάδες με κάθε τρόπο.?Σε αυτές που προσπαθούν να γίνουν μαμάδες με κάθε τρόπο.??

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka)

Σε εκείνες που επέλεξαν να μην αποκτήσουν δικά τους παιδιά γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου είναι σαν δικά τους! ???Να είμαστε καλά, να αντέχουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο.».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roula Revi (@roula.revi)

Στην ανάρτηση που έκανε η Ρούλα Ρέβη διαβάζουμε: «Βαθιά , αληθινή ,άνευ όρων αγαπη !!!! Χρόνια πολλά ?????».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vicky Kaya (@vickykaya_)

Τέλος η Βίκυ Καγιά δημοσίευσε ένα γλυκό κλικ με τα παιδιά της και έγραψε στο post: «The greatest love of all!»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ