Ο Έλληνας «Ηρακλής Πουαρό» στον «5ο όροφο της Νομικής» - Γεμάτο σασπένς το νέο βιβλίο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη (φωτό)

Η νέα φωνή του σύγχρονου whodunit σε ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς!

Με ομιλιτές την δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη θα γίνει η παρουσιάση του νέου βιβλίου του Χρήστου Μαρκογιαννάκη «Στον 5ο όροφο της Νομικής», το οποίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ο συγγραφέας θα κάνει την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου του την Τετάρτη 1/6/2022, στις 20:30 στο PUBLIC CAFE, Συντάγματος.

Έπειτα από το σαγηνευτικό Μυθιστόρημα με κλειδί που σύστησε πέρσι στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκη επιστρέφει με το επόμενο αστυνομικό του μυθιστόρημα, η γαλλική έκδοση του οποίου έχει αποσπάσει το βραβείο της Académie du Var.

Μια ιστορία γεμάτη σασπένς με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χριστόφορο Μάρκου, τον ήρωα που παρομοιάζεται από τον ξένο ειδησεογραφικό τύπο με τον Ηρακλή Πουαρό. Καλή ανάγνωση και… προσοχή στο σκοτάδι.

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Έγραψαν για το βιβλίο

«Μια λιχουδιά για όσους αγαπούν το σασπένς».

Collectif Polar, Γαλλία

«Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μάς προσκαλεί να παρατηρήσουμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε σκηνή με φρέσκο βλέμμα, να γίνουμε εγκληματολόγοι για λίγες ώρες και να γευθούμε τις λέξεις».

Zonelivre, Γαλλία

«Ένα καλογραμμένο αστυνομικό που δεν πρέπει να αργήσετε να διαβάσετε!»

Le Journal de Montréal, Καναδάς

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το νέο του μυθιστόρημα

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Είναι συγγραφέας αστυνομικής λο­γοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευ­στής της έννοιας criminart και μέλος τηςCrime Writers’ Association. Το βιβλίο Στον 5ο όροφο της Νομικής είναι το πρώτο του αστυνομικό μυ­θιστόρημα που εκδόθηκε στα γαλλικά, αποσπώντας το βραβείο της Académie du Var.

Ο συγγραφέας εστιάζει στην ψυχολογία του εγκλήματος, εμπνευσμένος από τα μεσογειακά νουάρ και τα whodunit της χρυσής περιόδου της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ατμοσφαιρικό, γεμάτο ανατροπές και διαθέτοντας την κατάλληλη δόση μυστηρίου, το νέο βιβλίο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη Στον 5ο όροφο της Νομικής.

Αυτή τη φορά, ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου –που συστήθηκε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό με το Μυθιστόρημα με κλειδί– βρίσκεται αντιμέτωπος με την εξιχνίαση μιας αποτρόπαιης διπλής δολοφονίας στον Τομέα Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο πρωταγωνιστής του Μαρκογιαννάκη διαθέτει αφοπλιστική απλότητα, ενώ η σχολαστικότητά του στην έρευνα έχει οδηγήσει τον ξένο ειδησεογραφικό τύπο να τον παρομοιάζει –και όχι αδίκως– με τον Ηρακλή Πουαρό. Η πλοκή της ιστορίας εξελίσσεται στον ευρύτερο χώρο της Νομικής, με κάθε κεφάλαιο να αποτελεί μια νέα πληροφορία που δίνουν οι μάρτυρες στον Χριστόφορο Μάρκου.

«Οι κοινωνίες εξελίσσονται, η τεχνολογία βελτιώνεται, οι συνθήκες πολιτικής ορθότητας, οι μέθοδοι και η διάρθρωση της αστυνομίας αλλάζουν, ο άνθρωπος, όμως, και το γιατί διαπράττει το βαρύτερο των εγκλημάτων μένουν πάντα τα ίδια. Κι αυτά είναι στο κέντρο αυτού του μυθιστορήματος». Από τον πρόλογο του συγγραφέα.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:

Site: www.christosmarkogiannakis.com

Instagram: https://www.instagram.com/christos_markogiannakis

Πληροφορίες βιβλίου

ISBN: 978-618-02-1867-1

Κωδικός: 35377

Εξώφυλλο: Μαλακό Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022 Τιμή: 16,60 €

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ