Μονεμβασιά: «Αφήστε με, αρχίζει η σεζόν, πρέπει να σπείρω τα χωράφια» έλεγε στους αστυνομικούς ο 52χρονος (βίντεο)

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους στην Μονεμβασιά.

Για ένα φονικό περιστατικό έκανε λόγο Χρήστος Πλειώτας, ο δικηγόρος της οικογενείας του ενός εκ των δύο θυμάτων που έχασαν την ζωή τους κατά το τραγικό συμβάν στην Μονεμβασιά.

Πρόκειται για «στυγερό έγκλημα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κι ενώ ο δράστης βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είμαι πεπεισμένος από άμεση και αξιοπιστότατη πληροφόρηση όσων πήγαν να καταθέσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Ο κ. Πλειώτας τόνισε ότι το θύμα που εκπροσωπεί (ο συνοδηγός της μηχανής που επέβαιναν οι δύο ηλικιωμένοι) μετά την πρώτη σύγκρουση έφερε ένα μικρό κάταγμα στο πόδι και είχε πλήρως τις αισθήσεις του

«Ο δράστης χτύπησε τα δυο άτομα, και δεν στάθμευσε στο σημείο. Αφού εκτόπισε τον οδηγό, διένυσε 300 μέτρα επέστρεψε και διαπέρασε τον εντολέα μου. Όλα αυτά έγιναν συνειδητά», δήλωσε.

Μάλιστα τόνισε ότι σύμφωνα με μια μαρτυρία κατά την καταδίωξή του από το περιπολικό, ο δράστης απομακρύνθηκε για λίγο ώστε να τον χάσουν οι αστυνομικοί και μετά πέρασε πάλι από πάνω το θύμα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο 52χρονος δείχνει σαν να μην αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί, με τον ίδιο να λέει στους αστυνομικούς  «αφήστε με σας παρακαλώ, κάντε μου μία χάρη, αν μπορείτε, επειδή αρχίζει η σεζόν, πρέπει να ετοιμάσω τα δωμάτια και να πάω να σπείρω τα χωράφια».

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής Σταύρος Χρηστάκος μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων για το σοκαριστικό συμβάν:

«Ο δράστης μπήκε αντίθετα το βράδυ του Σαββάτου στις 9.45 με μεγάλη ταχύτητα στο μονόδρομο, βγήκε στον δρόμο και χτύπησε ένα παπάκι που δύο συμπολίτες μας. Δύο φιλήσυχοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, 77 ετών. Τους έριξε κάτω βάζει τον έναν στο σασί, από κάτω του αυτοκινήτου, τον παρασέρνει τον σέρνει αιμόφυρτο 250 μέτρα περίπου».

Ο κ. Χρηστάκος είπε επίσης ότι ο ηλικιωμένος ήταν εν ζωή και μάλιστα ορισμένοι λένε ότι φώναζε.

«Επιστρέφει με πολύ μεγάλη ταχύτητα τον παρασέρνει – άλλοι λένε ότι τον σημάδεψε, άλλοι λένε ότι τον παράσυρε, δεν τον σημάδεψε. Υπάρχουν μερικοί αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι όπως περνούσε επεδίωξε να περάσει από πάνω του», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τον δεύτερο τραυματία, που είχε χτυπήσει μόνο στο πόδι τον παρέσυρε για 150 μέτρα και κατέληξε πλέον «σε μια λίμνη αίματος». 

«Οι Μονεμβασίτες πήγαν και έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του. Του χτύπαγαν τα τζάμια, του φώναζαν να σταματήσει. Τελικά ένας συμπολίτης μας ασφαλιστής, με αυτοθυσία έβαλε το αυτοκίνητό του μες το δρόμο, έπεσε αυτός επάνω και οι αστυνομικοί έβαλαν το δικό τους όχημα μες τη μέση και κατάφεραν και τον έπιασαν», είπε επίσης ο κ. Χρηστάκος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ