Ο Elon Musk υπόσχεται ότι το Twitter θα συμμορφωθεί με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες περιεχομένου για τα Social Media (βίντεο)

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Μασκ κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν.

O Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 με τον εκτελεστικό διευθυντή της Tesla IncΊλον Μασκ στο Τέξας. Οι δύο άντρες άφησαν να εννοηθεί ότι συμφώνησαν σχετικά με έναν ευρωπαϊκό κανονισμό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν την ολοκλήρωση της αγοράς της Twitter Inc από τον Μασκ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση μιας συμφωνίας από τον Μασκ για την εξαγορά του Twitter έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,65 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Σε ένα βίντεο με τους δύο άντρες, το οποίο ανάρτησε ο Μπρετόν στο Twitter, ο ευρωπαίος αξιωματούχος λέει ότι εξήγησε στον Μασκ τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

 

Μπρετόν και Μασκ δεν αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προβλέπει την επιβολή υψηλών προστίμων κατά εταιριών που δεν ελέγχουν το παράνομο περιεχόμενο αναρτήσεων. Οι κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας απαγορεύουν για παράδειγμα, διαφημίσεις που απευθύνονται σε παιδιά ή βασίζονται στη θρησκεία, στο φύλο, στην καταγωγή, αλλά και στις πολιτικές απόψεις.

Ο Μασκ εξασφάλισε μία συμφωνία για την εξαγορά του Twitter τον προηγούμενο μήνα μαζί με δέσμευση για την αναζωογόνηση της εταιρίας και την αύξηση του αριθμού των χρηστών μέσω της εξάλειψης αυτοματοποιημένου λογισμικού πλασματικών χρηστών, αλλά και της μείωσης του ελέγχου σε αναρτήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα η “ελευθερία του λόγου.”

Το σχόλια του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκάλεσαν ένα δεύτερο σχόλιο από τον Μπρετόν ότι το Twitter πρέπει να συμμορφωθεί με τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες (DSA) ελέγχοντας τις αναρτήσεις με παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ