Νεκρός ο Ρώσος μεγιστάνας της Lukoil: Δηλητήριο βατράχου στο αίμα του - Ο 7ος ολιγάρχης που πέθανε μέσα σε 2 μήνες (φωτό)

Φέρεται να επισκεφτηκε σαμάνο για να τον βοηθήσει με το hungover

Ένας ακόμη Ρώσος ολιγάρχης βρέθηκε νεκρός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Ο δισεκατομμυριούχος Alexander Subbotin, 43 ετών - πρώην ανώτατο στέλεχος του φιλικού προς το Κρεμλίνο ενεργειακού γίγαντα Lukoil - φέρεται να πέθανε σε ένα υπόγειο, μετά από μια συνάντηση που είχε με έναν τοπικό σαμάνο στο Mytishchi, μια πόλη βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Ρωσίας, Μόσχα.

Ο Subbotin επισκέφτηκε τον σαμάνο Magua και τη σύζυγό του στο σπίτι τους, για να αντιμετωπίσει τον πονοκέφαλο από μεθύσι (hungover) που τον ταλαιπωρούσε χρησιμοποιώντας δηλητήριο βατράχων, σύμφωνα με το independent.co.uk που επικαλείται το Telegram Mash.

«Έκαναν μια τομή στο δέρμα, έσταξαν δηλητήριο από φρύνους - και μετά από εμετό ο ασθενής φέρεται να έγινε καλύτερα», ανέφερε το κανάλι, ισχυριζόμενο επίσης ότι ο Subbotin γνώριζε το ζευγάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε χρησιμοποιήσει τακτικά τις υπηρεσίες τους.

Ο ολιγάρχης, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης μιας προσοδοφόρας ναυτιλιακής εταιρείας, φέρεται στη συνέχεια να υπέστη καρδιακή προσβολή και να του χορηγήθηκε ένα ηρεμιστικό από το βότανο βαλεριάνα. Το επόμενο πρωί βρέθηκε νεκρός από τους Σαμάνους.

Το ζευγάρι φέρεται να περιποιείται πελάτες καλώντας τα πνεύματα, θυσιάζοντας ζώα και λούζοντάς τα με αίμα κόκορα. Όπως αναφέρει η Daily Mail είπαν στους κρατικούς ερευνητές ότι ο Subbotin ήταν φίλος και αρνήθηκαν ότι τον υπέβαλαν σε σαμανικές τελετουργίες για πληρωμή.

Ο Subbotin, ο οποίος αναφέρθηκε από το REN TV ως δισεκατομμυριούχος, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lukoil Trading House LLC και στη συνέχεια έγινε ιδιοκτήτης της New Transport Company (NTK) στις ακτές του Φινλανδικού Κόλπου.

Πηγή επιβολής του νόμου είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο KP: «Ο αποθανών είναι ο Alexander Subbotin. Ο άνθρωπος ήταν πολύ πλούσιος. Ήταν 43. «Η προκαταρκτική αιτία θανάτου είναι καρδιακή ανακοπή».

Άλλοι τέσσερις δισεκατομμυριούχοι και δύο στελέχη που συνδέονται με τον κρατικό κολοσσό φυσικού αερίου και πετρελαίου Gazprom έχασαν τη ζωή τους από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να προετοιμάζονται για εισβολή στη γείτονά τους στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Vladislav Avayev, 51 ετών, πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου, φέρεται να αυτοκτόνησε αφού σκότωσε τη γυναίκα του και την κόρη του, 13 ετών. Είχε δεσμούς υψηλού επιπέδου με τον κορυφαίο ρωσικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό Gazprombank - ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε ειδικά για να εξυπηρετεί την Gazprom.

Αρκετές μέρες αργότερα, ο πολυεκατομμυριούχος Sergey Protosenya, 55 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένος στην Ισπανία, αφού φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του Ναταλία, 53 ετών, και την έφηβη κόρη τους, Μαρία, με τσεκούρι. Ήταν πρώην αντιπρόεδρος της Novatek, μιας εταιρείας επίσης στενά συνδεδεμένης με το Κρεμλίνο.

Αλλά υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι δύο υποθέσεις είναι δολοφονίες που έγιναν για να φαίνονται ως φόνοι και αυτοκτονίες, με βάση στοιχεία που δεν συσσωρεύονται, αναφέρει ακόμα η βρετανική ιστοσελίδα.

Δύο άλλες «αυτοκτονίες» θεωρήθηκαν επίσης ύποπτες. Ο Alexander Tyulakov, 61, ανώτερος αξιωματούχος οικονομικών και ασφάλειας της Gazprom σε επίπεδο αναπληρωτή γενικού διευθυντή, ανακαλύφθηκε νεκρός από τον εραστή του.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, ο Leonid Shulman, 60 ετών, επικεφαλής μεταφορών στην Gazprom Invest, βρέθηκε νεκρός με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι σε μια λίμνη αίματος στο πάτωμα του μπάνιου του.

Ο Vladislav Avayev, πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου, ο οποίος διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος στη Gazprombank, φέρεται να αυτοκτόνησε αφού πυροβόλησε τη σύζυγό του Yelena και την κόρη του Maria στον 14ο όροφο της πολυτελούς του Μόσχας.

Ο 50χρονος Igor Volobuev, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από τον κορυφαίο ρόλο του στην εξέχουσα τράπεζα φυσικού αερίου στη Μόσχα,  για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας στην πατρίδα του την Ουκρανία, επέμεινε στα τέλη Απριλίου ότι ο θάνατος του στελέχους ήταν «σκηνοθετημένος» ως αυτοκτονία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ