Ολική έκλειψη Σελήνης: Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι» στις 16 Μαΐου - Live το φαινόμενο από τη NASA

H σελήνη θα περάσει στη σκιά της Γης, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη να εμφανίζεται με ερυθρό χρώμα.

Η ολική έκλειψη της Σελήνης θα είναι ορατή από περιοχές της Αμερικής, της Ανταρκτικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και του ανατολικού Ειρηνικού.
Ολική έκλειψη της Σελήνης θα σημειωθεί στις 16 Μαΐου η οποία αποκαλείται και ως «ματωμένο φεγγάρι». Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σελήνη θα περάσει στη σκιά της Γης, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη να εμφανίζεται με ερυθρό χρώμα.

Η ολική έκλειψη της Σελήνης θα είναι ορατή από περιοχές της Αμερικής, της Ανταρκτικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και του ανατολικού Ειρηνικού. Επίσης, θα σημειωθεί και μια δακτυλιοειδής έκλειψη η οποία θα είναι ορατή από τη Νέα Ζηλανδία, την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί στις 16 Μαΐου στις 07:30 ώρα Ελλάδος. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις δύο σεληνιακές εκλείψεις του 2022. Η επόμενη θα σημειωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2022 και θα είναι εν μέρει ορατή από την Ασία, την Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, τμήματα της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης, την Αρκτική και το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής.

 

 

Σε αντίθεση με την ηλιακή έκλειψη, για την παρακολούθηση της οποίας απαιτούνται ειδικά γυαλιά, η έκλειψη της σελήνης μπορεί να γίνει με ασφάλεια ορατή με γυμνό μάτι. Ως φαινόμενο διαρκεί πολύ περισσότερο.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ