Aυστηρή προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Αποφύγετε το αλουμινόχαρτο στο μαγείρεμα

Η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Νέα δεδομένα για το αλουμινόχαρτο ως υλικό στο μαγείρεμα αναδεικνύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το αλουμινόχαρτο στις συνταγές στην κουζίνα. 

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ το αλουμινόχαρτο μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Τα 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα είναι η φυσιολογική ποσότητα πρόσληψης για το ανθρώπινο σώμα, αλλά μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο από τα επιτρεπτά επίπεδα. 

Συγκεκριμένα, η υψηλή θερμοκρασία ψησίματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση του μετάλλου που περιέχει το αλουμινόχαρτο, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό μέσω της τροφής.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ,  η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1913 για το τύλιγμα κέικ, αλλά από τότε οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν κατά κόρον στην κουζίνα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ