Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τον επικό αγώνα Τζόκοβιτς - Τσιτσιπά: Ποιες διάλεξε ο Στέφανος

Ο Σέρβος τενίστας κυριάρχησε στο τουρνουά της Ρώμης

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς αναμετρήθηκαν στον τελικό της Ρώμης με τον Σέρβο τενίστα να «κυριαρχεί» στο τουρνουά της «Αιώνιας Πόλης».

Ένα χρόνο μετά τη συνάντησή του στον τελικό του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε ξανά τον 23χρονο πρωταθλητή, ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει στο τρίτο τρόπαιο της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά (μετρά δύο στο Monte Carlo Masters). 

Φωτογραφίες: Instagram

Ο Τσιτσιπάς δημοσίευσε στην σελίδα του στο Instagram πέντε φωτογραφίες από το ματς, ενώ έγραψε στην ανάρτησή του: «Συγχαρητήρια στον @djokernole για αυτή τη νίκη που άξιζε και που ώθησε όλους τους whippersnappers να δουλέψουν σκληρότερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την @internazionalibnlditalia για τη διοργάνωση μιας μεγάλης και φιλόξενης εκδήλωσης για τους παίκτες και τις ομάδες τους. Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τένις στην πόλη της Ρώμης. Σε αυτά τα γήπεδα δημιουργήθηκε πολλή ένταση, δράμα και σασπένς. Ραντεβού ξανά του χρόνου!».

Ο Τζόκοβιτς ανέβασε επίσης στο Instagram εικόνες από τον τελικό και έστειλε με την σειρά του συγχαρητήριά στον συνάδερφό του.

Φωτογραφίες: Instagram

«Τίποτα άλλο παρά ευγνώμων για αυτήν την καταπληκτική εβδομάδα και την υποστήριξη όλων. Έχω νιώσει απέραντη αγάπη που βρίσκομαι στη Ρώμη @internationalibnlditalia ❤️ Συγχαρητήρια @stefanostsitsipas98 για ένα υπέροχο τουρνουά - είσαι ένας φανταστικός ηγέτης αυτού του αθλήματος και είναι τιμή μου που είμαι συνάδελφος σου» έγραψε στην ανάρτησή του.

Για το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο 6ος τίτλος στο τουρνουά της Ρώμης, ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη χθεσινή έφτασε τις 7 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά στις 9 συνολικά αναμετρήσεις τους στο Tour. 

Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει του 35χρονου στο Masters του Καναδά το 2018, ενώ ένα χρόνο μετά τον νίκησε ξανά στη Σανγκάη. 

Ο αγώνας της Κυριακής ήταν για τον Σέρβο ο 38ος τίτλος Masters στην καριέρα του (87 συνολικά), στο 12ο τελικό που έχει συμμετάσχει στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 4-1 και 5-2, αλλά ο «Νολε» έκανε break την κατάλληλη στιγμή (ισοφάρισε σε 5-5) και στο tie break ήταν πιο ψύχραιμος φτάνοντας στο 7-6 (5)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ