Χαμογελαστή η βασίλισσα Ελισάβετ στους εορτασμούς για τα 70 της χρόνια στο θρόνο - Παρών και ο Tom Cruise! (φωτό & βίντεο)

Ξεκίνησαν και επίσημα οι εορτασμοί για το  Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Το βράδυ της Κυριακής η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολούθησε το φινάλε της τετραήμερης επίδειξης αλόγων, που έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια της μονάρχη στον βρετανικό θρόνο, μαζί με αστέρες του σινεμά!

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης που έγινε στο Κάστρο του Ουίνδσορ και η οποία είχε τον τίτλο «A Gallop Through History», ήλπιζαν ότι η 96χρονη θα έδινε το παρών, ωστόσο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την κινητικότητά της, το παλάτι δεν είχε επιβεβαιώσει την παρουσία της, μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Τελικά η roayl κατάφερε να βρεθεί στο event με το πλήθος των 5.000 ατόμων να στέκεται όριο και να την χειροκροτεί, καθώς εκείνη περπατούσε προς την θέση της στο Royal Box. 

Η βασίλισσα παρακούθησε το ιππικό show μαζί με διάσημους αστέρες, μεταξύ των οποίων ήταν η Dame Helen Mirren, ο Tom Cruise και η Katherine Jenkins.

«Αυτό που έχει καταφέρει είναι ιστορικό. Έχει γνωρίσει προέδρους, παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την αξιοπρέπεια, την αφοσίωση και την καλοσύνη της, αυτό ένιωθα πάντα γι’ αυτήν. Κάποια που καταλαβαίνει τη θέση της και την έχει κρατήσει μέσα σε μια ιστορία τα τελευταία 70 χρόνια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Tom Cruise.

Παράλληλα η Joan Collins εμφανίστηκε μέσω βίντεο για να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα.

 

Η 96χρονη μονάρχης - η οποία φορούσε ένα γαλάζιο φόρεμα με ένα γκρι σάλι από πάνω και κρατούσε το μπαστούνι της - φάνηκε χαμογελαστή και ευδιάθετη στην εκδήλωση.

Κατά την άφιξή της ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της χώρας, ενώ, σύμφωνα με την Daily Mail, στο αυτοκίνητο μαζί με την royal ήταν ο μικρός της γιος πρίγκιπας Andrew. 

Η βασίλισσα έχει παρευρεθεί σε κάθε Royal Windsor Horse Show από την έναρξή του πριν από 79 χρόνια, κάτι που αντανακλά το έντονο ενδιαφέρον της για τις ιπποδρομίες και την αγάπη ποθ τρέφει για τα άλογα. Άλλωστε σε μια φωτογραφία για τα 96α γενέθλιά της τον Απρίλιο, απεικονίστηκε με δύο πόνυ.

 

Ωστόσο μετά τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο, έχει αρχίσει να χάνει σημαντικές εκδηλώσεις και εκτελεί πλέον πολλά από τα καθήκοντά της εξ αποστάσεως.

Είναι ενδεικτικό ότι δεν έδωσε το παρών κατά την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, με την γιο και διάδοχό της πρίγκιπα Κάρολο να παίρνει την θέση της.  Πάντως την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε επίσης στο  Windsor Horse Show και είδε ένα από τα άλογά της να καταλαβάνει την πρώτη θέση.

 

Όπως αναφέρει το Reuters η επίδειξη αλόγων σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας, οι οποίοι και θα κορυφοθούν με τέσσερις ημέρες εθνικών εκδηλώσεων από τις 2 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ