Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά (βίντεο)

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε ομόφωνα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς.

Ειδικότερα βάσει της απόφασης του δικαστηρίου επιβάλεται στον 34χρονο  ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και επιπλέον 11ετούς κάθειρξης για την θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ, αλλά και τις δύο πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ατάραχος ο 34χρονος πιλότος άκουσε την πρόεδρο να του ανακοινώνει πως η τιμωρία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη τόσο για την δολοφονία της Καρολάιν (ισόβια) όσο και για την θανάτωση της Ρόξυ (10 χρόνια).

Σε αυτά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προστίθενται οι ποινές 1 έτους και 3 ετών αντίστοιχα για τις ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη.  Με την συγχώνευση των πιθανών πλην των ισοβίων ο πιλότος έχει επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών.

Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΜΟΔ να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο κρίνει πως δεν πρέπει να τύχει των ελαφρυντικών περιστάσεων που ζήτησε ο πιλότος.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε ό,τι αφορά το σύννομο βίο, η στάση του κατηγορούμενου να βάλει στο όνομα του οικόπεδο που αγόρασε και με χρήματα, ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, που έδωσε η οικογένεια της Καρολάιν δεν «είναι στάση ανθρώπου που φέρεται έντιμα στις συναλλαγές του».

Όσον αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, το δικαστήριο εκτιμά ότι ένας χρόνος μόλις μετά το έγκλημα είναι πολύ λίγος για να φανεί οποιαδήποτε μεταστροφή του κατηγορούμενου να ζήσει με αρχές δικαίου. Επιπλέον το δικαστήριο τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε έγγραφο από τις φυλακές για την συμπεριφορά του κατά τον χρόνο κράτησης και τυχόν πειθαρχικές ποινές.

Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που όπως είπε «πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει». Επιπλέον ζήτησε να του επιβληθεί για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη δέκα ετών και από άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικές ψευδείς καταθέσεις όπως και χρηματική ποινή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ